Николай Златарски и Виктория Василева

 

26 март в 17:12 ч. ·
В Първомай заедно с Тошко Йорданов, зам.-председател на партията „Има такъв народ“ и водач на листата в Пловдив – област, и Лъчезар Бакърджиев, третият в листата от Карлово, посетихме няколко предприятия в град Първомай. Призовах хората да гласуват задължително, за да участват в промяната на България. За мен най-важни са реформите в образованието и здравеопазването, за да имат бъдеще нашите деца и да живеем тук. Искам да сложим ред в държавата. Нашите данъци и осигуровки трябва да започнат да се използват по предназначение.
Няма да правим никаква коалиция с ГЕРБ, БСП, ДПС, патриотите, Марешки. Слави Трифонов не понася дълбоко Бойко Борисов и няма как да се случи коалиция, каза Тошко Йорданов. Ние работим с доверието на хората и не можем да ви излъжем, и да го загубим. Ако нямаме достатъчно депутати да направим правителство, ще отидем на нови избори, обяви Тошко Йорданов.
Влязах в партията „Има такъв народ“ заради моите деца да имат по-добър живот. Боря се с вятърните мелници от 1998 год. и с бюрокрацията, която пречи на бизнеса. Това повече не може да продължава така и трябва да се изкорени корупцията. Няма сектор в държавата без проблеми, отбеляза Лъчезар Бакърджиев, съобщава Николай Кръстев във ФБ, той е в средата на снимката.

Водачът на двете листи на Слави Трифонов за Кюстендил и София – област, Виктория Василева, която има длъжност като в комунистическата БКП, гл. секретар на партията, постла пътя за парламента на сина на скандалния бизнесмен от Костинброд Христо Кръстев- Николай, семейството са собственици на „Олинеза“ и Антон Адамов от Перник, потомък на собствениците на „Делта Хил“ в Перник, който са с най- слаби переференции.
За два дни Василева два пъти е сменила молбата за тома от кой район ще влиза в парламент. На 09.03. тя входирала искане до ЦИК да влезе от София – област, а на 10.03. късно следобед от Кюстендил.


Така на нейно място от София – област влиза Николай Кръстев- Олинезата, когото Слави Трифонов в старта на предизборната кампания се опита да измете от листата.
„Сега изглежда главният секретар Виктория Василева „го е загнездила“ при реденото на листите съвсем целенасочено, а партията влезе в режим на съдебни дела с ЦИК, тъй като не можа да го изхвърли, въпреки опитите на Слави Трифонов. Истината трябва да излезе наяве. Големият въпрос е какво накара Виктория Василева да си промени два пъти за 24 часа решението да влезе през София област, за какво е този цирк, за пари ли става дума или някакви мръсни интереси, за какво се хвърля това петно върху имиджа на партията, не спират да ме питат хората. Истината е, че цяла седмица бях подложен на голям натиск, Слави е изолиран, има ковид-19, не съм говорил с него, но не можаха да ме пречупят. Желанието на Виктория Василева беше аз, който спечелих 900 преференции и хиляди бюлетини за партията, да се откажа, за да влезе Антон Адамов от Перник с 200 преференции, но това не стана. Отказах, не мога да плюя на доверието на честните избиратели, да плюя върху себе си, защото Виктория Василева не знае какво прави, а може и да си знае, но да не може да го изкаже публично. Сега ще влезе третият от София област -именно Николай Кръстев. Николай Кръстев, така нареченият Олинезата. Какво ли е накарало да си промени мнението, зад гърба на избирателите от Кюстендилска област?
Хората тук коментират, че се опитва си да прокарва интереси, съмнения за работа с хора със съмнителна репутация. Става въпрос за интереси в 26 МИР, Кръстев е трети и 80 преференции не му достигнаха, за да прегази втория и да влезе с Виктория Василева. Получих стотици писма, ще ги предам на Слави Трифонов, нашите избиратели искат Виктория Василева и Николай Кръстев да напуснат НС, но това не зная как може да стане, сложно е.“- коментира Николай Златарски.
Изненадващо, молба за освобождаване на депутатското място е подал главният експерт по вътрешен ред и сигурност на Има такъв народ Николай Радулов. Той е избран от 24 МИР София, за да влезе на негово място перничанина Антон Адамов, който в листата е под № 3. Оказа се, че Адамов е син на собственици на известния лукс комплекс край Перник „Делта Хил“, където живее Слави Трифонов и част от екипа му. Адамов е управител на „Театро лайф“ ООД със седалище в София и „ЛКВ рент“ ЕООД, която е регистрирана в Перник, фирмата се занимава със строителна дейност и отдава коли под наем.

Антон Адамов

„Лютеница от бяла риза се мие трудно. Този всемирен постулат изпита на гърба си лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов и неговата пълномощничка Виктория Василева. След като веднъж направиха грешка и на 28 февруари регистрираха листата си за София-област, в която под номер 3 фигурира синът на скандалния собственик на фирма „Олинеза“ Никола Кръстев, те разбраха по трудния начин, че не е лесно да го „разкарат“ от нея без той да желае това. И попаднаха в нашенски Параграф 22, коментира breaking.bg.
Драмата в „Има такъв народ“ започна на 2 март сутринта, когато стана ясно, че синът на обвиняемия за 4 престъпления Христо Кръстев е „набутал“ отрочето си в листите на модерната сега партия, като вероятно ще ползва политическите индулгенции, за да се спаси от правосъдието.
Само часове по-късно, в 14,44 ч. Виктория Василева, като пълномощник на Слави Трифонов, се опитва да поправи „явната грешка“. Във второто предложение до Районната избирателна комисия на София-област се иска Никола Кръстев да бъде изваден от листата.
На негово място трябва да дойде Паунита Михайлов Петрова (така на 2 пъти е записано презимето на кандидатката в решението, б.а.), а листата се преподрежда с едно място напред от номер 3 до 7 включително. Отделно под номер 8 в листата е предложен нов кандидат – Десислава Красимирова Недялкова, показват решения на РИК София-област.
Според изборния закон това може да стане или по желание на кандидата, или, ако той почине или изпадне в трайна невъзможност да участва изборите. Но Никола Кръстев очевидно не иска да изпадне от листите, защото явно той и баща му са инвестирали много сили, време и средства, за да се случи това. Очевидно не е умрял, нито е претърпял друго форсмажорно обстоятелство. Очевидно фикс идеята на живота му е да стане депутат.
От РИК още по телефона са заявили на Василева, че това е неосъщестимо без изрично заявеното желание на Никола Кръстев. Всъщност не е ясно какво е разбрала по телефона Василева. До края на деня тя успява да вкара още едно предложение за листа.
Никола Кръстев остава кандидат-депутат, но от 3-то място отива на 9-то място. Останалите кандидати от листата са подредени с едно място напред, като по този начин номер 3 става Паунита Михайлов Петрова. Василева обаче не представя задължителните атрибути-документи, за да смени мястото на Христо Кръстев. Според закона това е или декларация за отказ от кандидата да участва в регистрираната кандидатска листа или документ, удостоверяващ трайната му невъзможност да участва в изборите.
Но Кръстев не желае да се отказва. Не, че е учил за депутат или е незаменим. Не му пука и за отношението на лидера на партията Слави Трифонов и съратниците към него, ако бъде избран за народен представител. Защото той ще бъде презрян и изхвърлен при възможност от парламента и партията.
Просто, очевидно залогът да получи депутатски имунитет и индулгенции за баща си, който е заплашен с до 30 години затвор, е огромен. И на това са заложени много финанси, много очаквания и много липса на морал.
Затова и РИК, а на 4 март и Централната избирателна комисия отказват да променят кандидат-депутатската листа на партия „Има такъв народ“ за 26 изборен район – Софийски. Сега отказът на ЦИК може да бъде жален в Административен съд – София-област.
Лютеницата, с която Никола Кръстев се опита да опетни листите на партия „Има такъв народ“ може да придобие и кървавочерени оттенъци. Защото с отказа си да се оттегли от листата Никола Кръстев вкарва „Има такъв народ“ в съдебни разправии. Нещо, от което парти. ята на Слави Трифонов няма нужда месец пр

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here