Жителите на хаджидимовското село Гайтаниново отделят от пенсиите си и с личен труд ремонтират компроментирания от дълги години път към селото.

„Събираха дребни суми – по 10 лева на човек. За отбелязване е, че всички местни се включват. Ние сме около 50 души“, споделя Петър Хаджиев.

Той обяснява, че в началото на месеца в селото е дошла бригада от доброволци, които започнали ремонт на пътя. Местните също се включват.

„По инициатива на населението се събрахме една събота и неделя и хората решиха да излязат и сами да възстановят пътя. Аз им казах „Излизайте вие, аз съм зад вас“. Много пъти съм казвал на кмета на общината Людмил Терзиев, че отсечката се нуждае от ремонт, но винаги отговорът е, че няма пари“, обясни кметският наместник на Гайтаниново Георги Хаджиев.

Хаджиев допълни, че все пак кметът е отпуснал 2000 лева. Останалата част от парите са събрани чрез дарения и спонсори. В инициативата са се включили всички млади хора от селото, дошли и помощници от Гоце Делчев и Разлог.

„Тъжно ни е, че трябва сами да се борим с живота. Защото държавата я няма никъде. Държавата гледа само големите села“, коментира Хаджиев.

По думите му в следващите дни жителите на Гайтаниново ще шофират по нов път.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here