Бобов дол потъна в скръб, обичаният преподавател по география Димитринка Иванова е жената, починала, след като беше ударена от камион за боклук. Жестокият инцидент стана около 11 часа днес в квартал „Люлин“ в София. Бобовдолката била с 2- годишното си внуче.
БНТ съобщава, че камионът за боклук блъска 62-годишната жена и нейното внуче пред блок 615, докато прави десен завой. Очевидци се втурнали да помагат още в първите минути. Жената издъхва още в линейката на път за „Пирогов“. Детенцето е прието в лечебното заведение с рана на главата и охлузване на крака, без опасност за живота. От прокуратурата заявиха, че пробата за алкохол на шофьора е отрицателно. Той изпаднал в шок след инцидента.
Никой в Бобов дол не може да повярва на нещастието, сполетяло семейството. В социалната мрежа валят съболезнования и постове на ученици на Иванова. Тя е дългогодишен учител в СОУ „Христо Ботев“ в миньорския град.
„Един страхотен човек ни напусна неочаквано.. Толкова добра и справедлива, толкова разбрана и красива жена.. Благодаря ти, госпожо, благодаря ти за вниманието, което отдели за мен и ме научи да бъда човек и след това ме научи на знания, благодаря ти, че по някога сте били строга с мен, това ме направи по- културна и възпитана, благодаря ви, почивате в мир, дано си на по добро място..“
„Научихте ни на много.. от уроците по география и икономика до уроците за живота. Светла памет, любима КЛАСНА.“
„Почивайте в мир, госпожо! Нека да е светъл пътят Ви! Бяхте невероятен Човек и професионалист, вие ни научихте на много….Ще останете завинаги в сърцата ни!!!“
Това са само част от публикациите на стената на Димитринка Иванова

Снимка: фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here