Даниела Александров, кметът на Дупница Методи Чимев и Александър Паризов
Даниел Александров е със светлия костюм на втори план, а министър Христо Терзийски е на първа линия, първият отляво надясно.
Отборът на ГЕРБ- СДС с най- личните: Даниел Александров е със светлия костюм на втори план, а министър Христо Терзийски е на първа линия, първият отляво надясно.

ЦИК публикува официалния списък с преференциите на кандидат- депутатите. Според събраните гласове народните представители от област Кюстендил ще са Христо Терзийски и Михаела Крумова от ГЕРБ-СДС, Румен Георгиев от БСП, и Виктория Василева от „Има такъв народ“.

Николай Златарски и Виктория Василева

Очаква се официалният списък с имената на депутатите да бъде публикуван в неделя. Все още обаче са възможни размествания. Очакванията са Виктория Василева да избере да бъде народен представител от София област, където също е водач на листата на партията. В Кюстендилско тя е събрала общо 6974 преференции, от тях 966 са дадени лично за нея, а останалите 6008 са гласове за партията, без да е отбелязан конкретен номер на човек от листата.

Ако тя стане депутат от София област, ще влезе вторият Антон Адамов, който има 298 преференции, третият Николай Златарски е с 931.

Румен Георгиев

Румен Георгиев е събрал едва 567 преференции, но в парламента го изпращат пуснатите 4697 бюлетини, на които е бил отбелязан само номерът на БСП.

Водачът на ГЕРБ-СДС Христо Терзийски има 8828 гласа, от които само 1418 са лично преференции за него. Третата Михаела Крумова взема втория мандат с 2911. Ако ГЕРБ направи правителство и Христо Терзийски запази поста си на министър на вътрешните работи, в парламента ще влезе дупничанинът Александър Паризов, който от №6 в листата събра 1951 преференции, с 1636 е вторият Даниел Александров.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here