„Нивел Строй“ и „Инфраинжстрой“ са избрани да извършат рекултивацията на старото сметище на община Сапарева баня. Двете фирма са подали оферта в размер на 728 568,50 лв. без ДДС, те ще работят като обединение с името ДЗЗД „Рекултивация 2021“. Тяхното предложение е оценено с максималните 100 точки. Управител на „Нивел Строй“ е Велко Руйков, а на „Инфраинжстрой“ Рени и Цветан Господинови.
Участниците в обявената от общината обществена поръчка бяха общо 5, а прогнозната стойност 742 305,43 лв. без ДДС. Заявка за участие бяха подали още фирмите „Каро Трейдинг“ ООД на Красимир Караиванов, благоевградската „Лесострой 2010“ на Димитър Даутов и още две обединения освен избраното за изпълнител. Това са кюстендилската „Руен холдинг“ с управител Любомир Васев и „Билднер“ на Тома Чакалов като ДЗЗД „Руен Билд“. Разложката фирма „Божанов груп“ на Николай Божанов и „Копекс и Ко“ на Чавдар Савов са пуснали офертата във формацията „Копекс-Божанов“. Всички кандидати обаче са отстранени поради установени несъответствия в документацията, така е отворена само офертата на ДЗЗД „Рекултивация 2021“
Проектът включва техническа рекултивация и биологична. Техническата рекултивация се финансира по проект. Биологичната със средства от бюджета в размер на до 61 689,94 лв. без ДДС. На място ще се извърши изкопаване и предепониране на отпадъци, оформяне на отпадъчното тяло, полагане на изравнителен слой, направа на газовите кладенци, направа на газосъбирателната система, полагане на запечатващия пласт от горния изолационен екран, полагане на рекултивиращия слой от почва.
Работата трябва да се свърши за до 360 календарни дни от подписването на договора, за да свърши работата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here