Станислав Владимиров

„Направих прогноза, че ще катастрофираме на тези избори. За съжаление, се оказах прав. Много тежка загуба и тежък момент за нашата партия, тежък момент и за България, защото БСП – хубава или лоша, е системна партия и винаги е защитавала интересите на нашата страна“, коментира през БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров, сочен за един от опозиционерите в социалистическата партия. Той посочи, че партията е в „насипно състояние“ в момента, което отваря пространство в лявата част на политическия спектър и дава възможност „да нахлуят политически караконджули, популисти и антосистемни играчи”.

„Младите хора, активното население излязоха и наказаха статуквото, наказаха партиите, които имат претенциите да са системните партии в нашата страна”, обобщи случилото се в деня на вота Владимиров. За него е важно политиците да са хора с достойнство, защото на избори винаги има спечелил и загубил.

„Определенията, които слушам в моята партия, за съжаление, будят единствено подигравки. Приличаме на някои български футболисти, на които все някой им пречи… Заравяме глава в пясъка и казваме: „Продължаваме напред.” Не виждаме причините”, изтъкна кметът на Перник. Той припомни, че много преди деня на изборите е посочил задаващото се.

„Не можеш да стоиш в опозиция дълги години, да имаш достатъчно време да се позиционираш и видяхте лятото – огромна енергия срещу управляващите, а нас ни нямаше, не усетихме новите потребности и искания на излезлите на улицата”, подчерта социалистът.

По думите му в този момент БСП се е затворила в себе си и е „започнала една вътрешнопартийна саморазправа, лошо облечена като грандиозни реформи”, провеждани от ръководителя на партията.

„Липсата на качествени послания, саморазправата, силовото налагане на кандидатурите за народни представители, на мнения, липсата на диалог, смачкването на органите в партията – Националният съвет заседава на някакъв подпис и никой не знае къде се взимат решенията, това лицемерие доведе до този резултат”, категоричен е Владимиров.

Според него оставката на Корнелия Нинова няма да задълбочи кризата в БСП, напротив – ще реши някои проблеми. „Това, което чух вчера, че без нея партията няма да съществува – мисля, че здравият разум вече е напуснал нашата партия”, констатира Владимиров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here