Най- късно до началото на юли в Самоков трябва да пристигне новият електромобил на общината за 62 042,40 лв. Преди месец кметът Владимир Георгиев е разписал договора за доставката на возилото с избраната фирма „Омникар Ауто“. Преди дни информацията за документа е подадена към Агенция за обществените поръчки. Договорът обаче е подписан под условието, че общината ще го изпълни, ако получи финансиране по Схемата за насърчаване ползването на електромобили. Колата ще е с 5 години гаранция, която започва да тече от датата на доставката. Срокът за доставка е 4 месеца след подписването на договора, което е станало на 2 март. Според подадената от фирмата информация, електромобилът ще е произведен тази година, с капацитет на батерията минимум 33 kwh., 200 км пробег с едно зареждане и максимална скорост от 130 км/ч. Колата е 4+1 места, с изправени седалки на втори ред дължината е 1,27 м., има климатик и радио.
Както съобщихме, в средата на март община Самоков парафира и договора за доставката на друг автомобил. Возилото ще докара „Порше БГ“. Прогнозната стойност на поръчката беше 70 000 лв. без ДДС, фирмата е дала оферта от 63 693,34 без ДДС или 76 432,01 лв. с ДДС.
Колата ще бъде фолксваген „Седан“, а срокът за доставката е не повече от 30 дни след подписването на договора, който е факт от 12 март. Автомобилът идва с гаранцията не по- малко от 5 години или 150 000 км. Условието в договора е тя да се достави на паркинга на общинска администрация. Според предварително спуснатите условия колата трябва да е с 4 врати, 200 конски сили, дизел, автоматик, да отговаря на европейските екологични норми за вредни емисии, да бъде цвят черен металик и др. Снабдена е с въздушни възглавници, LED фарове, климатик и т.н.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here