Къмпинг зона за до 36 човек оформят край санаториума в Сапарева баня. Проектът е на Специализираната болница за рехабилитация в курорта и предвижда зона за паркирането на 6 кемпера, 8 каравани и 3 палатки. На място ще има и обслужваща сграда, в която за къмпингуващите ще има всичко нужно- кухня, баня, тоалетни склад.
Намерението е да се строи на парцел, отреден за балнеоложки комплекс още преди години. Общият устройствен план е одобрен от местния Общински съвет през 2017 г. Площта на имота е 48 775 кв. м, максималната плътност на застрояване 60%, с височина максимално до 3 етажа и минимум 40% озеленяване.

Обновената сгррада на санаториума

Теренът ще бъде разделен на две. Едната част, северозападната ще е за рекреация, отдих и спорт, другата югоизточна за къмпинг. Главният вход към зоната ще бъде разположен от североизток и ще бъде с контрол за достъп. От югоизток е предвиден стопански вход, който е непосредствено свързан с вътрешната улица, обслужваща балнеоложкия комплекс. Ще има паркинг с 23 места.
Обслужващата сграда, която ще се построи, ще има приемна с рецепция и охрана, магазин, склад за вещи под наем, тоалетна за инвалиди, общо помещение, душове, тоалетна за мъже и жени, както и перално помещение. Ще има общо помещение за хранен с 24 места и кухненски бокс.


Припомняме, че от около 4-5 години санаториумът разполага с минерален плаж, който се пука по шефовете през лятото. На място има шезлонги, басейни с различни размери, бар, игрище за плажен волейбол и любимо място за бягство от жегата.


Преди малко повече от 2 години път беше изцяло обновено едно от крилата на болницата. Новото крило разполага с общо 12 стаи и 2 апартамента. Стаите бяха изцяло ремонтирани, с ново обзавеждане и ремонтирани бани. Сградата е с нов покрив, нови ВиК и ел. инсталации.


В санаториума опитните рехабилитатори предлагат лечение с минерална вода, на разположение са вътрешен закрит басейн с минерална вода, вани с минерална вода и вани за подводен масаж. Гостите може да се възползват от калолечение, лечение с луга, физиотерапия и механотерапия и лечебна физкултура. Болницата разполага с общо 200 легла и работи по програмите на НОИ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here