В разгара на Седмицата на гората община Самоков подписа договор за 350 000 лв. с фирма „Клен Лес“, която ще извърши залесяване и почистване, съобщиха от местната администрация. Договорът разписаха кметът Владимир Георгиев и управителят на фирмата Стоян Кленов. Любопитното е, че той е брат на зам.- кметицата Люба Кленова.


Финансирането е по проект за залесяване на горска дървесна растителност. От община Самоков информират, че изпълненито включва дейности по почистване на площите от нежелана растителност и залесяване. Също така почвоподготовка и оформяне на терасите в горските масиви, определени за възстановяване. Фирмата изпълнител е ангажирана и със закупуване на залесителен материал от бял бор и засаждане на фиданките. Дейността ще се финансира по подписан договор за финансиране по Програма за развитие на селските района за периода 2014 – 2020 година.
Кметът Владимир Георгиев изрази задоволството си, че администрацията успя да спечели такъв мащабен проект за залесяване, тъй като това показва, че тук се работи не само в насока за предоставяне на горите за добив, но и за възстановяването и опазването им.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here