Зам.-председателят на ГЕРБ Цветанов пита соцводачката защо няма нейна позиция по други обвинения на прокуратурата, свързани с БСП.

Поредна драма след изненадващите за някои парламентарни избори на 4 април – Цветан Цветанов ще подаде оставка от председателския пост на партия „Републиканци за България“ и ще каже сiao-ciao на политиката завинаги.

Това твърдят източници от формацията на бившия вътрешен министър и бивш заместник на Бойко Борисов в ГЕРБ пред anteni.bg. Цветановата партия претърпя чутовен провал на парламентарните избори, след като взе малко над 1 процент от гласовете въпреки хвърлените почти милион долара за предизборна кампания.

Особено комично бе представянето на Цветанов в бюрата в САЩ, където той получи точно 146 гласа. Както е известно, партията залагаше много на Америка преди вота.

Цветанов и неговият заместник и работодател Павел Вълнев направиха обиколка из Щатите, срещнаха се с няколко влиятелни фигури, дори има подозрения, че са повлияли на доклада на двамата американски сенатори, в който правителството на Борисов бе обвинено в корупция и натиск върху съда и медиите.

Отделно Цветанов разчиташе на имиджа на братя Вълневи да му помогнат да спечели много гласове от българската диаспора зад Океана. Спечели 146 гласа, което е под статистическата грешка. Очакванията са „Републиканци за България“ да продължи съществуването си, като неин шеф ще стане Павел Вълнев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here