Михаела Крумова

ГЕРБ ще вкарат двама депутати от Кюстендилска област, при разпределението на мандатите към този момент от чужбина и остатъците, заседанието на комисията е утре, а официалните резултати ще бъдат обявени в четвъртък, съобщиха източници от ЦИК на 4vlast-bg.com.

   

Мая Манолова, Румен Радев и Михаела Крумова

„Със сигурност още един мандат в лицето на Михаела Крумова, изглежда ще добави и ГЕРБ и ще получи, в крайна сметка, 2 мандата. Битката е много напрегната между ГЕРБ и ДПС, междувременно стата нясно, че и партията на Мая Манолова има общо  3 409, д-р Стоян Стоянов пък разполага с 1 036 гласа, напират и от Демократична България. Възможно е партията на Мая Манолава да пренасочи гласовете от Кюстендил за друг регион и така да направи път за Михаела Крумова, която да получи част от остатък на ГЕРБ от друг регион, същото важи за всеки, включително и за д-р Стоян Стоянов от ДПС, който в случая може да се окаже прецакан, тъй като ситемата сочеше единствено и само четири мандата по 1 за ГЕРБ, БСП, ИТН и ДПС, сега обратът е неочакван, но всичко е възможно..“- коментираха източници на 4vlast-bg.com.

„Нямам представа как е възможно всичко това. Ще искам проверка.“- коментира д-р Стоян Стоянов.

„Демократична България получихме 2583 гласа, от които 603 с преференция за мен лично. Направихме един добър резултат, благодарение на вас! Чакаме решение на ЦИК! Четвъртия мандат ще е с преразпределение!“- каза Николай Табаков от Демократична България.

От ГЕРБ никой не си вдигна телефона.

Както първи информирахме, кюстендилката Михаела Крумова е събрала най- много преференции от листата на ГЕРБ-СДС за област Кюстендил 2911. Тя е любимка на кмета на Кюстендил Петър Паунов.

Михаела Крумова

С доста преференции са и двамата дупничани Даниел Александров и Александър Паризов. За бореца, любичецът на кмета на Дупница Методи Чимев, вот са дали 1636 човека, а за психиатъра, който е съветник в ОбС Дупница, 1951 човека.

Водачът на листата Хр. Терзийски заедно с М. Чимев на първата копка на ремонта в жк „Бистрица“ в Дупница.

Водачът на листата Христо Терзийски е с 1418 преференции, 7410 са общо пуснатите блютени, на които не е отбелязано предпочитание за някой от кандидатите.

Анелия Любенова, Михаела Крумова и Петър Паунов са екип от много години.

Анелия Любенова от СДС  е с 837 преференции.

 Последният мандат можеше да отиде при „Мутри вън“ „Демократична България“, ДПС или БСП, коментираха членове на РИК, но системата за разпределение на мандатите се спря на д-р Стоян Стоянов от ДПС.

Сред печелившите партии в региона с по 1 мандат са БСП – Румен Георгиев и „Има такъв народ“ Виктория Василева, която е водач и на 25 -ти мир, тя все още се чуди от кой район да влезе, ако това стане, вторият- Е. Адамов, също има шанс да влезе от столицата, така в парламента може да се окаже Николай Златарски от Дупница, който е трети.

„В случая почти няма никакво значение кой влиза и кой не, тъй като ситуацията е патова и правителство не може да се свормира от партиите, които влязоха в парламента, а именно ГЕРБ, Има такъв народ, БСП, ДПС, Демократична България и Мутри вън. Така парламентът може да просъществува 1 месец или няколко, най- вероятният вариант е да се стигне до Служебен кабинет с живот до 3 или 4 седмици или в най- добрия случай Програмно правителство, което да ръководи страната до президентските избори. Програмния кабинет е с програма със срок. Например промяна в изборния кодекс или нещо подобно.“- коментирха експерти от НС за 4ВЛАСТ.

За коалицията ГЕРБ-СДС глас са дали общо 17 693 души. В областта БСП са успели да удържат втората позиция, събирайки 19,59% или 10 849 гласи, трети са от „Има такъв народ“ със 17.59% или 9 742 гласа общо.

Четвърта политическа сила в Кюстендилско е партията на Мая Манолова „Изправи се! Мутри вън!“ За хората на кюстендилката бюлетина са пуснали 3 409 , което им отрежда 6.16%.

Николай Табаков, сн. Р. Радославов бе водач на листата на Демократична България и е с шанс да влезе в парламента при разпрадаление на гласовете от чужбина.

Партията, направила фурор в страната и особено в зад граница, Демократична България- Обединение тук е заковала резултат от 4,66%, за тях са гласували 2 583 жители на областта.

Христо Михалчев

Следващи са ВМРО с 2 498 гласа или 4.51%, коалицията Воля- НФСБ имат 1612 гласа или 2,91%, „Републиканци за България“ 1272 гласа или 2,30%, БНО 1365 гласа или 2,46 % , но нито една от тях не влиза в парламента, и ДПС с 1036 гласа или 1,87%.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ако не беше предложен борецът ,немалка част от неговите преференции най-вероятно щяха да са за д-р Паризов и можеше да догони броя гласували за Михаела Крумова,дори да са повече . Така и дупничани ще имат шанс да имат представител в парламента.Какво ще прави борец и то на неговите години в Народното събрание ?!?!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here