Всеки ден преди училище синът на доскорошния депутат Радослава Чеканска Мартин тича по 8 км до парк „Рила“.
Мартин Чекански записа най- доброто класиране на дупничани на „Дупница рън“, той се класира на 13- о място, като по средата на трасето от 8 км изкълчил крак. Преди сакатлъка се движил в челната петица. Въпреки това успя да завърши състезанието. Освен това той е едва на 13 години, но тича заедно с мъжете. Той финишира за 39,29 мин. На старта през 2019 г. се класира на второ място, като тогава се състезава в групата на децата.


Чекански от три години е вратар на „Марек“, но в момента е спрял тренировки, защото се подготвя за училище и предстоящото национално външно оценяване. Младежът балансира между спорта и училище. Запален е по фитнеса, но мечтата му е да стане лекар. От една година се занимава активно с фитнес тренировки. Всяка сутрин в 6 тича по 8 км. до парк „Рила“ и обратно. После се включва за онлайн обучението. После отива отново на фитнес и след това се подготвя за училище.


С голямо желание изучава химия, математика и история. Залага само на здравословни храни. Включва в менюто си овесени ядки, млечни продукти, месо, риба, яйца, картофи, ориз и богато разнообразие на плодове и зеленчуци.

Радослава Чеканска

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here