„НЕ МОЖЕ В 21 ВЕК ДА ОТЧИТАМЕ ПРОТОКОЛИТЕ В ЧУВАЛИ.
Това е безобразие. Членовете на секционните комисии от Разлог са тръгнали в 3 часа през нощта за Благоевград и под охрана висят 15 часа без храна и вода, докато им дойде редът, за да обработят протоколите им.
Знаете ли колко губи България от отстъстващи хора днес? Ами нервите. Ами пандемичната обстановка и рискът, на който са изложени?
На следващите избори протоколи няма да има, защото няма да се намерят хора, които да искат да участват в секционните комисии.“ – това заяви кметъ на Разлог инж. Красимир Герчев и добави:
Красимир Герчев
„Не може 27 членове на Европейския съюз да управляват Европа с видеокоферентни връзки, а ние да предаваме протоколите в чували.
Толкова ли е трудно ЦИК да предостави по един електронен подпис на председателите на секциите, да се сканира протоколът и се изпрати, коректно подписан. ЦИК вслушва ли се в хората с опит в изборите – НЕ. Коментираха се, че са сложни протоколите – не се взеха мерки. И организацията е под всякаква критика.
Ами какво пречи да се изнесат няколко центъра извън Благоевград, да се изнесат работни места.
80% от хората от секциите в Разлог не искат да чуят повече за избори.
Това е дефект на системата. Затова да се видят претенциите на партиите и най-важно е да се реши да се подобри процесът и технологията на гласуване и отчитане на гласовете.
Крайно време е този процес да се дигитализира, да се създаде електронна комуникация. Европа се управлява така, децата учат онлайн, ние не можем електронно да организираме процеса, защо?
Това разхищение на нерви, на хора води до това, че няма кой да се хване да работи на следващите избори.
Алармата в тази посока бие жестоко.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here