Иван Ибришимов и Първан Дангов на откриването на предизборната кампания на местните избори, където Дангов беше кандидат за кмет.

Двамата най- силни играчи на БСП от Дупница Иван Ибришимов и Първан Дангов са шампиони по преференции в червените редици в Кюстендилско. И на тези избори най- много гласове е събрал Иван Ибришимов, изрично за него вот са дали 1802 човека, 1252 на хартия и 550 с машинно гласуване. Предпочитание за Първан Дангов са дали 1587 човека, 494 от гласовете са чрез машините за гласуване.

Иван Ибришимов

С едва 567 преференции е водачът на листата Румен Георгиев, който е от Враца. Очевидно е, че жителите в областта не са го припознали. В неговата кошница обаче автоматично отиват пуснатите 4697 гласа, които са без отбелязана преференция.
1054 преференции е събрал областният лидер на партията Бойко Клечков от Кюстендил. Останалите кандидати са с около стотина. Според данните БСП ще вкара един депутат от областта. Това ще бъде Румен Георгиев.


На предходните избори Иван Ибришиомв влезе в парламента събирайки рекордните над 3000 преференции. Затова, на фона на данните от събраните гласове от него и от Първан Дангов сега, изглежда като стратегическа грешка вкарването в листата и на двамата, защото това е раздвоило вота на социалистите от града. Припомняме, че около месец вървя драмата дали Дангов ще бъде част от листата, на кое място ще бъде Иван Ибришимов спрямо кандидатите от Кюстендил. На местните избори пък Първан Дангов отиде на балотаж с настоящия кмет Методи Чимев, а разликата между двамата беше около 110 гласа в полза на кандидата на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here