Няма свободни легла в Covid отделенията на седемте болници в Благоевградска област, а много хора с пневмонии изчакват на домашно лечение. Пълни са и реанимациите на лечебните заведения, предава БНР.

Макар, че броят на заразените с коронавирус отчита лек спад през последните дни по данни на Регионалната здравна инспекция, тревожно се увеличават случаите на хора, които рязко се влошават и се налага да постъпят в болница. Това доведе до тежък натиск върху лечебните заведения.

В областната болница в Благоевград са настанени над 120 пациенти. Места в реанимацията няма, каза директорът д-р Огнян Митев. Такава е ситуацията и в болница “Югозападна” в Сандански, както и във филиала ѝ в Петрич. Места няма и в общинската болница в Разлог. В Гоце Делчев хора с пневмонии чакат да се освободи място, като междувременно са на домашно лечение под непрекъснато лекарско наблюдение.

“Леглата са заети абсолютно всички, около 100 пациента са, плюс реанимация, мисля, че са шест”, каза заместник- директорът на МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев.

Сред медицинския персонал има повторно заразени хора, при които засега няма тежки усложнения. “Ние сме малко, с много пациенти като цяло. Изморени сме много”, допълва медикът.

„Почти всеки ден почиват хора. Много по-тежко е между другото и от ноември, и от декември”, заключи д-р Тонгов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here