Новото осветление на стадион „Христо Ботев“ вече е факт, а средствата са от Капиталовата програма на Община Ихтиман за 2021 година. След като се сдоби с нова поливна система, нови скамейки и огради, тази година бяха поставени и 7 стълба, които осветяват лекоатлетическата пистата.
Поставените осветителни тела ще спомагат както сутрин, така и вечер на хората, които имат желание да тичат, но работното време не им го позволява през светлата част на денонощието.

Вечер осветлението ще бъде спирано в 24:00 часа, а сутрин ще бъде пускано в 05:00 часа, докато се съмне. На стадиона също така има видеонаблюдение, както и във външната му част бяха извършени ремонтни дейности – асфалтиране и изцяло реновиране на детската площадка.
За съжаление, част от поставените по-рано скамейки бяха изпочупени, а пространството около тях е пълно с боклуци. В тази връзка, от Община Ихтиман отправяме апел към гражданите да проявят отговорност при ползване на съоръженията, да ги съхраняват от повреди и да пазят чисти общинските пространства. От гражданската съвест на всички жители на общината, зависи те да бъдат използвани по-дълго време!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here