Милослав Методиев: Коридор № 8 е жизненоважен за развитието на Кюстендилска област!

Милослав Методиев

Изграждането на Коридор № 8 ще има огромен икономически ефект в района, категоричен е водачът на листата на ПП „Републиканци за България” за Кюстендилска област Милослав Методиев.

„Прилагането на мерките за малки земеделски производители биха помогнали на по- малките общини като Трекляно и Невестино да развият своят потенциал и да станат привлекателно място за живеене и работа. Коридор № 8 е едни от стратегическите коридори, които преминават през територията на страната и един от най- развитите на този етап.

Той свърза Черно с Адриатическо море и има стратегическо значение по отношение на стоките, които идват от Азия.

Ако погледнете другите коридори, които минават през страната ще видите, че там където има магистрала и инфраструктура, на практика има и развитие на индустрията. Защото чуждестранните инвеститори и българските искат да отварят своите фабрики и предприятия на места с развита инфраструктура, където товарите и производството могат да бъдат транспортирани.“ заяви Милослав Методиев.

Икспертът, зам.- председател на републиканците Владимир Владимиров е категоричен, че Югозападният район в България е едни от недобре развитите. „Коридор № 8 е жизненоважен за развитието и отиването на друго ниво на икономическо развитие на региона. Важно е да кажем, че България е използвала максимално европейски и собствени средства и от Бургас до София имаме изградена автомагистрала и ЖП линия напълно ремонтирана с няколко милиарда лева, така че средната скорост, която могат да развиват влаковете е 180 кв. в час, което е една много добра скорост. Остава да бъде рехабилитирана частта от София до Кюстендил и до границата. От страна на Македония знаем, че имат 30, 40 км., които македонската държава не може, а и на моменти не иска да построи. В България няма концепция за развитието на малките населени места, категоричен е Владимиров.

Мнението на експертите от ПП „Републиканци за България” е, че България през последните 10-15 г. и като член на НАТО и ЕС не се развива равномерно. „Имаме свръхразвити региони като София ,Пловдив и Русе, а имаме общини , в които от 40 години няма нито една инвестиция, нито едно работещо предприятие и това е голям проблем”, коментира Владимиров. „Друг проблем е недоброто менажиране на еврофондовете за земеделие, които на практика облагодетелства към настоящия момент само големите фермери. За малките земеделски производители, каквито има десетки и стотици в общините Трекляно и Невестино няма никаква подкрепа, освен мярката „Млад фермер”. По нея знам, че имаше десет пъти повече кандидати отколкото средства.Нашият фокус на програмата ни за земеделие и храни обръща специално внимание на малките производители, предвидили сме мерки за производители на плодове и зеленчуци, каквито има много в региона.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here