ВиК Благоевград ще разгръща инвестиционна програма от 108 000 лв. в Банско

108 000 лв. е инвестиционната програма на ВиК Благоевград за община Банско, парите са за обновяване на мрежата в курорта. Това стана ясно на днешната сесия, на която местният парламент упълномощи кмета Иван Кадев да участва и взема решение в предстоящото в края на април Общото събрание на асоциацията, одобрена беше и самата инвестиционната програма.Точката предизвика доста полемика в Общинския съвет, дебатът се измести към цената на водата. Предложението в крайна сметка беше гласувано, единствено Георги Думанов се въздържа.
„Инвестиционната програма за Банско е двойно по- малка от тази за община Разлог. Трябва да отбележим, че има и скок в цената на водата. Хора ми споделят, че плащат за вода повече, отколкото за енергия, а тук водата ни е дар. Пък и има общини, които напуснаха.“, каза Думанов.

Георги Думанов

Отговор даде зам.- кметът Баненски. „Не обсъждаме цената на водата, а инвестиционната програма на дружеството ВиК Благоевград, което обслужва 14 общини с общо население приблизително 330 хил. човека. В инвестиционната програма сме се концентрирали върху проблемите на община Банско и участъците, които са за ремонт или за възстановяване. Обсъдили сме ги и сме ги съобразили с нашата инвестиционна програма. Дали са много или са малко ние няма как да знаем при толкова много засегнати населени места. За напред имаме уверение, че ще се финансират инфраструктурни проекти, стига да имаме проектна готовност. В тази насока трябва да бъдат насочени нашите усилия. Инвестиционната програма е съобразена с нашите нужди” заяви Баненски
С 11 гласа „За” и един „Въздържал се” решението бе прието.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here