Отрупана с цветя и благопожелания, управителят на МБАЛ Самоков д-р Красимира Ковачка посрещна рождения си ден. И на празника си тя не отстъпва и крачка назад от ангажиментите си в условията на ковид кризата. С шлем и престилка приема поздравите на колегите си, букет поднесе и кметът на общината Владимир Георгиев, който не пропусна да отбележи качествата на мениджър на д-р Ковачка, която умело ръководи лечебното заведение.


През пролетта на миналата година ОбС Самоков гласува доверие на д-р Ковачка и тя беше преизбрана на поста. А иначе за първи път е избрана поста през 2001 г., за кратко напуска поста, защото е избрана за народен представител, но се завръща и отново хваща кормилото на самоковската болница.
Тя споделя, че при встъпването си в длъжност болницата е била с дълг от 850 000 лв. и е имало забавяне на сключването на договорите със Здравната каса. Заплатите на работещите в лечебното заведение бележат ръст от 30% за последните 3 години. Ремонтирани бяха няколко отделения, след които Вътрешно, Кардиология, Неврология и Физиотерапия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here