От началото на 2021 г. Стойнев е управител на общинското строително предприятие.

Трети месец вече жителите на село Долни Окол не знаят кой е кметски наместник в селото.
„Не знаем към кого да се обърнем при проблем, не знаем кой е отговорен да ни представлява в момента.“, споделят в селцето.
До безвластието се стига, след като назначеният за наместник Николай Стойнев става управител на общинското строително предприятие в Самоков. Рокадата е станала в началото на 2021 г. и до момента няма информация общинският кмет Владимир Георгиев да е назначил негов заместник в селото. Съдбата на поста е в пълна мъгла за жителите.
„Заради снеговалежа от тази седмица микробусът, който ни зарежда с хляб, не можа да се качи до нас. В кой век живеем? И няма кой да попиташ какво се случва, ще дойде ли машина да почисти снега.“, гневят се местните.

Кадър от първата копка на грандиозния проект край селото.

Те са силно възмутени от факта, че на две крачки от тях се вихри грандиозна инвестиция по изграждането на луксозен комплекс с 5- звезден хотел, вилно селище, семейни къщи, голф игрище, никой обаче от местните управници не си е направил труда да лобира на място да работят хора от околните села.
„Малкото млади хора напускат селото в търсене на препитание. А работа около нас има, много ли беше трудно да се наемат местни хора, които да работят на тоя обект?“, питат се в селото.


Проектът стартира в началото на август миналата година. Луксозният комплекс с голф игрище ще се намира край язовир „Искър“. Първа копка удариха ръководителите на проекта „Маркан Холдинг“ АД. На място ще се вдигат комплекс от типа Golf & Residential Community с международно голф игрище, петзвезден хотел, паркови и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти. Проектът включва още търговско-развлекателна и офис зона, образователен комплекс с детска градина и училище, спортно-приключенски център, екоферма с туристически характер, магазини и пространства за релакс. Okol Lake Park ще създаде едно достъпно и привлекателно място, което приближава хората до природата и един до друг.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here