Ковид ваканция за общинските съветници със сесии на подпис по докладните обяви председателят на местния парламент Мая Христева. Заради усложнената противоепидемична обстановка тя отмени редовното заседание на ОбС, насрочено за днес.

За да не се бавят решенията, Христева е уведомила кмета на община Самоков, областния управител на област Софийска, съветниците, но не и жителите на общината, че няма да има събиране, а съветниците ще полагат подпис под докладните, за да изразят мнението си по предложените в дневния ред въпроси.
„Уважаеми общински съветници, уведомяваме, че поради усложнената епидемиологична обстановка, редовното заседание насрочено за 25.03.2021г. се отлага. Във връзка с решаване на важни и неотложни въпроси и спазване на законоустановени срокове се налага да бъдат взети решения на подписка. Моля, да подпишете списъка с поименното гласуване в стая 319 в сградата на Общината до 17.00 ч. на 26.03.2021г.”, се казва в уведомлението.
„Съветниците в Самоков много харесаха закритите заседания, които се провеждат вече месеци наред. Така от година сесиите може да се следят само онлайн. Лошото е, че не всички жители на общината могат да гледат заседанията. Така решенията, които се вземат остават сякаш на тъмно.”, споделят ангажираните с обществения живот самоковци, които редовно присъстваха в залата преди вратите да бъдат затворени за гражданите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here