Ситуацията в болницата в Гоце Делчев е сериозна. Заети са 74 от общо 121 легла за активно лечение на пациенти. В интензивно отделение има 4-ма пациенти, които са на апаратна вентилация. Това съобщи по време на посещението си в лечебното заведение здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Той допълни, че в МБАЛ „Иван Скендеров“ има и две деца с възпалителни изменения на белите дробове и съмнителни за ковид пневмонии, без да са доказани с коронавирус.

„Свободните легла в момента в болницата са четири. При увеличаване на натиска върху болницата направихме ясен план какво ще се случва. Д-р Филибев ще премести хирургичното отделение на друг етаж и съответно в „Хирургия“ може да се разкрият още 16 легла. Свободните легла в момента в болницата са четири. На ден по 6 до 8 пациенти влизат в болницата с доказана ковид инфекция“, обясни проф. Ангелов.

По думите му част от медицинските работници, които не са се ваксинирали са дали положителни проби за коронавирус.

Здравният министър поясни, че ако до сряда има резултати от проверката във връзка с починалата жена след ваксинация с „Астра Зенека“, от четвъртък ваксинационният процес ще бъде възстановен. Той призова хората, които са се имунизирали с тази ваксина да не се притесняват. Ангелов подчерта, че опасност няма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here