Д.р Кр. Ковачка, управител на МБАЛ Самоков председател на кризисния щаб

1203 са положителните ковид тестове от началото на извънредното положение отчете днес д-р Красимира Ковачка на заседание на общинския кризисен щаб в Самоков. Управителят на МБАЛ Самоков е дала заявка, че болницата разполага с всички необходими медикаменти за лечение на пациенти с ковид. На разположение са 43 легла, обезпечени и с необходимите специалисти.
На заседанието е било обсъдено пуснето на заповед от РЗИ до общопрактикуващите лекари за организиране на „зелен коридор” за болни със симптоми на Ковид. Управителят на болницата призова да не се чака последния момент за хоспитализация.
За последните 24 часа са регистрирани 6 новозаразени, като с тях общият брой стана 1203. През изминалото денонощие цифрaта на излекуваните и на починалите остава непроменена и те са съответно 993 и 72. Броят на активните случаи от днес е 138. Ръст се отбелязва и на хоспитализираните, които са 48 или с 4-ма повече, спрямо данните от вчера.
Припомняме, че от началото на 2021 цифрата на активните лица се запази в продължение на повече от два месеца на нива под 100. Едва в края на миналата седмица бе преминат този праг и през изминалата седмица тези нива се покачваха средно със седем на ден. Конкретно за община Самоков цифрата на активните лица се съотнася като 340 лица на 100 хил. души, което е малко над посоченото критично ниво за затягане на мерките

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here