С бюлетина №21 Залагаме на местни хора, които милеят за родния си край

„Републиканци за България“ ще има депутат от Кюстендил, борим се за два мандата

Чертаем политики, насочени към семейния и малкия бизнес, който трябва да е гръбнакът на икономиката, за да има инвеститори, е нужно да се създаде сигурност „Кюстендил се нуждае от инвеститори, които да разкрият нови работни места. Тук трябва да има завод за преработка на плодове.“ Това заяви председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в Кюстендил, където беше представена листата на партията за 10 МИР. Цветанов и зам.- председателят на партията Павел Вълнев бяха приветствани от водача на листата Милослав Методиев, който беше в компанията на половинката си Радостина и 4- годишния си син Данаил.

„Обичам Кюстендил като мой роден град. В Кюстендил съм учил, завършил съм Спортното училище, тук тренирах и се състезавах в местен клуб. Роден съм в Бобов дол, където в момента живея и развивам собствен бизнес, част съм от Общинския съвет.“, каза Милослав Методиев, който е четирикратен носител на приза Спортист №1 на Кюстендил.

„Впечатлен съм от инициативността на Милослав, със собствени сили възстанови спортната зала в Бобов дол, която се рушеше. В момента всички деца са там и спортуват.“, похвали го Цветанов. Методиев уточни, че връщането на залата към живот е било голямата му цел, след като се върнал в Бобов дол и е много щастлив от осъществяването й. „Мои приятели от цяла България се включиха в инициативата с лични средства и труд.“, каза Методиев.

Пред галерията в областния град бяха представени и останалите кандидат- депутати от листата Светлин Зарев от Дупница, Костадин Николов от Сапарева баня, Данко Стоименов от Кюстендил, Мария Манева от Дупница, Христо Христов от Дупница, Светлана Тезгетарска от Бобошево и Александрина Кирилова от Кюстендил. Цветанов заяви, че „Републиканци за България“ залага на доказани в своята професия личности, хора с авторитет и мечти. „Ще имаме представител в парламента със сигурност, борим се за доверието на хората, за да имаме двама депутати от областта. Избрали сме местни хора, които милеят за родния си край.“ Той прогнозира, че партията ще спечели доверието на над 300 000 гласоподаватели на предстоящите избори на 4 април. На въпрос на „4Власт“ какво е новото, което „Републиканци за България“ предлагат на избирателите си, Цветанов отговори: „Обръщаме се към малкия и семейния бизнес. Те трябва да са гръбнакът на българската икономика. Новото, което предлагаме, е проекти за семейния и малкия бизнес. Убеден съм, че може да се отвори патентният данък и да спрем тази администрация, която непрекъснато тормози и мачка бизнеса. Вместо да утежняваме живота на тези малки бизнеси, трябва да залагаме именно на тях. Искаме плоският данък да бъде запазен. Трябва да има обаче повече инвеститори. Кюстендил има традиции в областта на земеделието и би трябвало да има завод за преработка на плодове. Трябва да се разкриват работни места.

Най- важното е да дадем ясни и точни правила, които да дадат сигурност на инвеститорите, само така може да ги привлечем. Връзките ни със Северна Македония трябва да бъдат засилени. Приятелството и добросъседстмото между Българи я Македония е стратегическо, особено за подобряване на търговския обмен. Изграждането на коридор №–8 ще донесе изключителна икономическа изгода за цяла България и особено Кюстендилско.“

„За да дойдат инвеститорите, държавата ни трябва да има сигурност. На среща във Вашингтон, от където пристигам, ми беше казано в прав текст, че ние не сме сигурен партньор. Членове сме на НАТО и Европейския съюз, но не изпълняваме задълженията си както трябва. Няма как да дойде американски инвеститор в България, ако не се се чувства сигурен. Плоският данък е налице и трябва да бъде запазен, но липсва добър бизнес климат в България.“, обяви Вълнев. За събитието в Кюстендил пристигнаха адвокат Сашо Янев от Дупница, бизнесменът Йордан Кацарски от Сапарева баня.

До третия в листата Костадин Николов беше и Пламен Станикин, племенник на бившия кмет на курорта Сашо Иванов. №2 в листата Светлин Зарев беше в компанията на родителите си Янек и Катя. Янек Зарев е дългогодишен полицай в Дупница от служба „Криминални престъпления“, след което работи в следствието. Кандидат- депутатите на партията бяха представени официално. Водачът Милослав Методиев е бивш национал по борба. Бил е шампион на България във всички възрасти. Носител е на бронзов медал от Световното първенство за младежи, двукратен вицешампион на турнира „Дан Колов“. През 2018 г печели 5-о място на Световното и Европейско първенство. Светлин Зарев е инженер, работил е като сервизен инженер в Регенсбург, Германия, натрупал професионален опит в 40 различни държави, сред които Япония, Скандинавски страни, Русия, Африка и Арабия. Костадин Николов е юрист, беше общински съветник през предходния мандат. Живее и работи в курорта, в периода 2009-2015г. заема експертната длъжност юрисконсулт в общинска администрация Сапарева баня. Данко Стоименов заема длъжността прокурист и директор Централна и Източна Европа на една от най- големите мулти-национални компании за производството на млечни продукти в света.

Мария Манева живее в Дупница и ръководи преводаческа агенция, има над 20 години опит като експерт в областта на преводите и легализациите на документи за чужбина. Христо Христов също е от Дупница, в момента работи като строителен предприемач. Светлана Тезгетарска е от Бобошево. Дълги години е живяла в Благоевград и чужбина, но остава свързана с родния си град. Завършила е социална педагогика и психология. Александрина Кирилова работи като мениджър „Ключови Клиенти“ във фирма дистрибутор на вина.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here