Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, председателят на Общински съвет – Кюстендил Михаела Крумова, водещата по БНТ Люба Пашова и председателят на СДС Анелия Любенова предоставиха събраните от кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС за област Кюстендил лични средства в размер на 5 000 лв. за създаването на нов детски отдел на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“.
„Тук сме заради децата на Кюстендил! Надявам се да бъдат много щастливи в новия детски отдел! Домът на книгата е истинският дом на децата ни!“, заяви министър Терзийски.
„С жеста на дарение Вие се превърнахте в посланици на библиотеката – най-демократичната институция, в която не делим хората по пол, възраст, религиозна, политическа принадлежност или материално положение. Подкрепяте една благородна кауза – инвестиция за децата на Кюстендил“, заяви в думите за благодарност директорът на културната институция София Пейчева.
Люба Пашова сподели, че за нея и всички кандидати от Коалицията ГЕРБ-СДС е чест и привилегия точно днес, броени дни след рождената дата на детска писателка – Веса Паспалеева, да подпомогнат финансово развитието на детската библиотека в града.
„Настръхвам, че се намираме и в непосредствена близост до паметната плоча на гениалния поет Биньо Иванов. Децата трябва да знаят какви личности е имал този прекрасен град. Духовността е генетично заложена в Кюстендил и тя трябва да бъде подхранвана у децата. Не може само с компютри и телефони. Буквите на хартия носят енергия, която нито една техника не може да ти даде“, допълнителни още тя.
От 1 март 2021 г. библиотеката предприе преустройство и реорганизация на наличния сграден фонд. Предстои трансформация на библиотечните пространства, които предвиждат детският отдел да бъде преместен в сградата на читалище „Братство“, а отдел „Изкуство“ – в Централната сграда на Библиотеката. Постъпилото дарение ще бъде оползотворено като начална инвестиция за предстоящото обновяване на материално-техническата база на Детски отдел и отдел „Изкуство“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here