С над 300 000 лв. за 3 месеца се смъкна цената на рибарника за отглеждане на сьомга в самоковското село Горни Окол.
В средата на декември обектът беше обявен за продан с начална цена на търга от 3 150 000 лв. Днес обявата отново се върти в сайта на частните съдебни изпълнители, но с нова цена. Имотът е поевтинял до 2 835 000 лв.
Както съобщихме, дейността на място беше спряна в края на миналата година, а фирмата обяви продажба на риби на промоция. Около Никулден сьомгата беше разграбена за отрицателно време. В Самоков се коментира, че деликатесната риба на място се продавала по 6 лв. килото, а хотелиери купували по 50-60 кг.
Обектът се води рибовъдно стопанство за отглеждане на сьомга по рециркулационен способ, а собственик е фирма „Кохоферм“ ООД. Тя е регистрирана в София с управител Валери Милованов, негови съдружници са Георги Стефанов и Георги Софиянски. Рибарникът се продава по искане на Българска банка за развитие.
Стопанството е ферма за излюпване и угояване на кохо сьомга в рециркулационна система с вода от собствен водоизточник,. Недвижимият имот е с площ над 8 000 кв м и е отреден за рибарник, В имота има няколко построени сгради, между тях трафопост, работилници, складове и др. Продава се също наличните съоръжения и оборудване. Стриктно описано е и офис оборудването- от офис техниката до шкафовете, кафемашини, хладилници, та чак до лъжиците, чашите и чиниите.
Това ще бъде четвърти опит за продажба.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here