Директорът на централата инж. Любомир Спасов.

„За р. Разметаница миналата година имаше едно замерване, че pH-то е малко по-високоот нормалното, но това бе инцидентен случай. Проблемът с изгарянето на боклук в централата е решен окончателно. Миналата година още лятото декларираха от съвета на директорите, че се отказваме въобще от идеята да горим боклук“.

Това заяви директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ инж. Любомир Спасов по повод твърдения на природозащитна организация, че има голямо замърсяване. От борда на директорите, категорично отрично отрекоха да има замърсяване на въздуха и на водата на близката край централата река Разметаница.

Пред 4ВЛАСТ изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов обясни, че ако има замърсявания, то те са били инцидентни и незначителни, но преди повече от година.

Вчера са направили проверка и от РИОСВ. Повод са коментари от екосдружения за превишавания на среднодневната норма на Европейския съюз за фини прахови частици.

От екосдружение обявиха, че изследването на качеството на въздуха е установило пет случая на превишавания на среднодневната норма за фини прахови частици на ЕС и Световната здравна организация (СЗО).

Отчетени са и 11 превишения на препоръчителните според СЗО среднодневни стойности за серен диоксид.

„Ако е имало някакви превишавания, те са били инцидентни, не са били постоянни, такива че да носят със себе си някакви санкции, забележки или предписания.“- уточни инж. Любомир Спасов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here