Масларски и Джелепова.

Рекорден брой самоковци, цели 18 души, са се прицелили към местата в парламента. Разходка из регистрираните партийни листи за избирателен район София област показва, че огромна част са добре познати лица. С нова политическа окраска изскачат някои от тях, които през годините умело се въртят из партиите. Има опитни, неопитни, певци, бизнесмени, лекари… Положението с цветен коментар в социалната мрежа е описала известна ротарианка от Самоков: „Смятах, че на 04.04.2021 г. ни очаква голям избор. Оказа се, че ще сме в някакъв кастинг на нещо като „България търси талант“. Избираме между: шоумени, сценаристи, манекенки, спортисти, певци, артисти…и някъде за цвят по някой радетел, призоваващ ни да се изправим и изгоним мутрите!“.
Ето кои са кандидатите за депутати от Самоков.

Валентин Милушев

Сред разпознаваемите лица са настоящият депутат Валентин Милушев, който е на пета позиция в листата на коалицията ГЕРБ – СДС. Част от листата под фаталния №13 е Цветан Сичанов. Той е бивш народен представител. На последните местни избори обаче беше кандидат за кмет и общински съветник от Народен съюз- БЗНС, Гергьовден.

Сичанов

№15 е бизнесменът Александър Боев. Той е от гражданската квота, два месеца изпълняваше длъжността ротационен председател на Общинския съвет в предходния мандат.

 

Ал. Боев

Единственият самоковец в „БСП за БЪЛГАРИЯ“ е съветникът и бившият началник на РПУ-Самоков, Николай Кокалов. Той е чак на 6-о място в листата. През последните месеци Кокалов не е участвал в работата на Общинския съвет, тъй като имал здравословни проблеми.

Николай Кокалов

Младият кардиолог д-р Андрей Андреев е в отбора на „Демократична България- Обединение.“ Той е син на ендокринолога Александър Андреев, който за около две години беше председател на СДС –Самоков, а в последствие за известно време председател на ДСБ-Самоков. Самокоци помнят, че Ал. Андреев напусна с гръм и трясък формацията на т.нар. „Градска десница”.
Най- многобройна е самоковската група в ДПС. Вътре са Александър Методиев-Бат Сали, който е общински съветник и бивш народен представител. Младата ромска надежда Рамона Радкова е в същата листа, тя няма никакъв опит в политиката, дъщеря е на бившия съветник Ангел Радков. Радкова е на пето място.

Ал. Методиев с внучката си Василина.

На шеста позиция се нарежда Веселина Василева- внучка на фамозния бат Сали и председател на младежката организация на ДПС за София област. Осмият е Йордан Сугарев- той за първи път попадна в Общинския съвет на Самоков.


В редиците на войводите от ВМРО изненадващо цъфна настоящият съветник от „Воля“ Цветелина Джелепова, която е на 4-та позиция. Тя е част от гражданската квота, но войводите останаха озадачени от включването й. Те смятат, че нейното място следва да е в листата на „НФСБ – Воля”, а не при тях.
Димитър Слатински, известен с прякора Слатката, е в „Български национален съюз „Нова демокрация“ Слатката има славата на спорен опозиционер.
Новопоявилите се патриоти от ПП „Възраждане“ бутат напълно неразпознаваем кандидат. Георги Д. Прасков е 4-ти. Никой в Самоков обаче не помни той да е участвал в политическия живот на общината. Някои от гражданите на Самоков твърдят, че работи като компютърен специалист.

Райко Масларски

Ветеринарят Райко Масларски ще вика „Изправи се! Мутри вън?“ на предстоящия вот. През годините той извървя дълъг път, сменявайки партия след партия. Бил е член на БЗНС-казионен, БЗНС-Врабча-1, ВМРО, СДС, ДБГ. Преди два мандата беше общински съветник от МК „Бъдеще за Самоков- СДС ”. Странното в неговия случай е, че от поддръжник на десницата се е преваплатил в категоричен фен на суперлявата Мая Манолова. В листата е и Лъчезар Заркин. На последните местни избори той го играеше десен кандидат- беше номиниран от партията на Софиянски „Съюз на свободните демократи”. Прави впечатление, че този политически номад живее в чужбина, но никога не пропуска да се кандидатира във всевъзможните български избори.
Републиканците на Цветан Цветанов залагат на фолкпевеца Благовест Бичаков. По настоящем той е кмет на с. Бели Искър – избран е като независим кандидат, подкрепен от ВМРО.

Д-р Стойчо Гълъбов

Част от патриотичната коалиция „Воля- НФСБ“ е светилото на хирургията в Самоков Д-р Стойчо Гълъбов. Той заема 5-а позиция. Гълъбов е бивш общински съветник от „Българска социалдемокрация” , участвал е активно в политиката, бил е и кандидат от партията на Александър Томов-Лупи. В листата е и Георги Хаджийски- на 10-тото място, той е и настоящият кмет на с. Драгушиново. И за цвят сред претендентите от ПП „Партия на зелените“ се нарежда Асен Караманчев Караманката. Той е наясно, че няма как да стане народен представител, но участва на олимпийския принцип, че е важно участието.
Мандатите, за които се борят всички кандидати за народни представители от Софийска област в бъдещия парламент са 8.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here