stoian stoianov
МУСТАФА КАРАДАЙЪ и Д-Р СТОЯН СТОЯНОВ

От ДПС обявиха кандидатдепутатските си листи. Водач в Кюстендил е д-р Стоян Стоянов, а в Благоевград е казанлъчанинът Халил Летифов, който е зам.-председател на партията.

Д-р Стоян Стоянов е категоричен, че е нужно и подобряване на ресурсите, отделяни за спешна помощ, както и  логистична помощ на тази система, за да може да се осъществи достъп и в най-отдалечените населени места.

„Най-големите проблеми в Дупница и Кюстендил, Бобов дол и Бобошево са кадрите и неравнопоставения достъп до здравна грижа. Ние ще работим целенасочени в тази посока – и хората от най-отдалеченото място да имат този достъп, който имат хората, живеещи в Дупница, и в столицата – на жълтите павета“, заяви д-р Стоян Стоянов.
Той обяви, че ще се търси съгласие и подкрепа за добрите идеи, независимо от коя политическа сила произхождат, за да бъде променен балансът по отношение на равния достъп до здравеопазване. Стоянов е роден в Дупница, работил е 7 години в Болницата в Бобов дол, която вече несъществува.

Предстоят най-важните избори след 1989 година, защото трябва да се потвърди извоюваната тогава демокрация. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ при представянето на кандидатдепутатските листи онлайн чрез фейсбук страницата на партията.

„Тогава трябваше да се победи тоталитарното управление, сега трябва да победим авторитаризма, агресията и арогантността. Ако тогава трябваше да се зададе посоката, сега трябва да се очертае хоризонтът. Трябва да се зададе ускорен ритъм, ускорен темп на развитие, за да наваксаме изоставането. Ние имаме програмата за ускорено икономическо развитие на страната“, заяви Мустафа Карадайъ

Очаквано лидерът на ДПС оглави листатите в Кърджали и Шумен. Прави впечатление, че в листите липсва Делян Пеевски. Икономическият експерт Йордан Цонев пък поема Враца.

Д-р Хасан Адемов ще води листата в Добрич за втори път. Рамадан Аталай този път е в Пловдив-област, като досегашният депутат от този район Джевдет Чакъров поема първото място в Силистра. В Пловдив-град първи е Танер Али – досега избраник от Търговище.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here