Костадин Костадинов и Първан Дангов.

Същинска дисекция на кандидат- депутатските листи за област Кюстендил направи председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов, който е и лидер на СДС за Югозападна България. За общата листа на ГЕРБ и СДС той набляга на собственото си гарче в лицето на Анелия Любенова. Според него са отрязани шансовете за нов мандат на настоящия депутат от Дупница Иван Ибришмов, а поставянето му под №3 в красната листа определя като „оставяне на пейката“. Костадинов не е подминал и екскметът Първан Дангов, с когото минута по минута на заседанията на ОбС влизат в спорове и разменят остри реплики. „Осмият е важен, последните ще станат първи“. За председателя на Икономическата комисия към ОбС Вергил Кацов пише „сега пък наляво нави.“
Ето и пълният коментар на Костадинов.
„И така, отборите се записаха за участие в мача. Представиха и съставите. В тях има и титуляри, има и резерви. Важното е, че ги има по много. Това за онези, дето все се оплакват, че нямало за кого да гласуват… Но те ще продължат да си се оплакват, така им е настроен чипът /по царски казано/. Да хвърлим по един поглед в нашия 10 МИР Кюстендил.
Първо към управляващите – министър Терзийски водач, Дани Александров втори, колежката от Кюстендил Крумова е трета, Люба Пашова – журналист от БНТ четвърта, нашата /от СДС/ Анелия Любенова е пета, д-р Сашо Паризов шести, другите ги не помня.

Александров- вляво, кметът Методи Чимев и Александър Паризов.

Хм… нещо странно изглеждаща листа. Реалните, истински политици в нея, са Крумова и Анелия. Казвам истински политици, защото за разлика от по-голяма част от четящите ни, аз не съм фен на „новите лица“. Новото лице е като новото прасе. Вица го знаете. Ако търсите обущар, при някой нов, неопитен ли ходите? Или търсите опита и експертизата? Та, очевидно тук се търси отговор на именно тези тежнения в обществото – за нови лица. Аз обаче ще си гласувам за Анелия с преференция 105.

Анелия Любенова

Знам я, познавам качествата и уменията й и нямам никакви съмнения в нея.
БСП – първи е другарят Георгиев. Роден във Враца, живее в „Лозенец“. Много милее за жителите на Кюстендилска област. Особено за болните. Дори зададе въпрос на министъра! Ерго, истински политик! От тия, новите в Столетницата. Дето изпълзяха под полата на Каката. За който не знае, Каката е другарката Нинова. Която пък започна от СДС. Въобще, всичко опира до СДС… Та, другарят Георгиев е ок. Само едно не ми дава мира – защо, аджеба, не се яви от „Лозенец“? Или от Враца, от където е родом? Очевидно, Каката за втори път наказва тези непослушни другари от Б/К/П. Втори е другарят Кличко, пардон, Клечков. Истински другар, банкер. Сиреч, от работническата класа. Венсеремос!

Иван Ибришимов и Първан Дангов.

Трети е другарят Иван Ибришимов. Сега сериозно: Не, че съм му фен. Но, ако в БСП имаше повече като него, отдавна да са взели властта. Проевропейски настроен, умерен, диалогичен, спокоен. Шампион по преференции в областта през 2017 г. Ще си почине този мандат. Каката го остави на пейката. Четвърти, пети… Осмият е важен! „Последните ще станат първи“! Защото осми е самият Той – Първан, иже Дангов, да се свети Името Му. Най-честният, най-челият, най-красивият, най-верният, най-умният, най-говорещият, най-смелият, най-подготвеният, най-честният, опс, това вече го написах, най-големият фен на Доган, най-големият фен на Нинова, най-големият фен на Ибришимов, хвърлящият камъни в блатото, борецът с мафията и корупцията, любимецът на жените и ловните кучета… Не се подмокряйте. Така си е. Той е! Залагам апартамент за 200 000 долара в София, че Първан Д. ще победи всички и ще заеме първото място в красната листа. Скромно прогнозирам около 200 000 преференции за този наш съгражданин. И ще бъде светлина! Корнелия и народът сме с теб, Първане!
Много внимание отделих на червените. А Има такъв народ! Даже Няма такава държава! Така де, новият месия Слави, по скромното ми мнение, ще пласира един депутат от нашия регион. Това най-вероятно ще бъде Виктория Василева /ако не бъркам нещо името/. Вики тоже е бивш кадър на СДС, още по-бивш председател на МСДС. И все се надявам да не стане като Корни… В смисъл, да не навие вляво. Не знам, не знам. Те мълчат стоически, по примера на царя. Щото, като говориш, често изпускаш по някоя глупост, не ли? Като авторът на този текст, впрочем, който ама хич не обича да говори… Е, сигурен съм, че Вики обича всички ни в областта. Даже съм убеден! Не съм убеден дали знае къде е например Драгодан, но да не издребняваме.

Николай Златарски, с червената риза, със съпругата си и съпартийци.

Втори е Х, трети е Ники Златарски от Дупница. Мой приятел, засега. Читав бизнесмен, дано се научи и на политика. Спирам до тук за Народа. Ще видим…
ДБ. Или ДСБ. РБ. НР. ДаБг. НеБг. Тук внимавайте, става напечено! Тези, с болни сливици и слаби бъбреци, да не четат. НИКИ ТАБАКОВ – водач на листата! Ликуй, Народе! Фанфарен звън, развети знамена! Блясък на лампи! Паметник на Невена! Ето новата надежда на района! Нова е, как не е? Нищо, че от 10 години е председател на партия и това са му трети парламентарни /неуспешни/ избори. Нищо, че се подписва като НИКОЛАЙ ТАБАКОВ – ОБЩЕСТВЕНИК. Треперете сега, мутри вън. Треперете вие, дето мразите парковете. Трепери и планината, трепери дори новата сграда на Народното събрание! Идва Николай Общественик Воевода! Иво Ников, ти къде?

Николай Табаков

Облегни се, сладък шум. Отпусни се, хей локум. Отрови се, глупав пън. ИЗПРАВИ СЕ, МУТРИ ВЪН. И гледам, мутрите масово на Терминал 2. А Маяма Нолова, облечена с бяла кошуля, мАжки потури, пояслък, а в него два пищова и четири ножа, обикаля около терминала и съблюдава дали всички мутри са вън. Отровното вече дуо е приклекнало в храстите, а МАЙКИТЕ на ДЕЦАТА висят по прозорците на Терминала. Това е, братя! Тя е! Но защо, защо, защо МАЯМА ни изоставяш в нашата област? Защо не си ВОДАЧ тук? Да бродим немили, недраги, по чуждите листи. Нищо, водач е една докторка, кардиолог, не й знам името, значи е неизвестна. Обаче?! Обачееееее?! На второ място кой е? Кой е, а? Да, на второ място е моят колега и приятел, г-н Вергил Кацов. А така! Сега пък на ляво нави, пустият му земеделец. Беше ни водач преди четири години, сега при Маяма. Нищо. Така е в партиите, ние сме войници. В смисъл, къде партията, там и … Но Вергил си знае работите. Макар, че в тази конфигурация пак ще гледа Народното събрание от към опашката на коня.

Вергил Кацов

ВМРО. Сериозно, добра листа. Жоро Петров си знае работата. Ах тииии, Жоро! Ах ти, кюстендилски войводо. Май май този път ще се вмъкнеш в събранието. Ако партията прескочи, де. Но авторът на този текст не се наема да прогнозира национални резултати. Няма капацитет, сиреч. Да не е Дангов?
Надолу, пълнеж. Олимпийци, един вид. Но пък приятно е да се видиш на плакат. Чувстваш се значим в определена степен. Макар и веднъж на четири години. Не, не, Радославов този път май не е кандидат. Тук изключвам наш Йонко Гергов. Щото той е по-често по плакатите. Но това е дълга тема, пък и Йонко ми е приятелче. Искам да кажа, че е много малък шансът друга партия да вкара от нашия район. И Бат Сали го нямаше даже…“

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here