Софийското дружество „Кл Билд“ на Благой Методиев отстъпи на „Консорциум Техноком“ ДЗЗД, начело с Пламен Атанасов, поръчката за ремонт на покрива на самоковската гимназия „Константин Фотинов“. Вече е факт договорът с обединението, в което влизат „Божков – Билд“ и „Монолитно строителство“, а стойността е 218 127,81 лв. В сметката са и непредвидени разходи от 11 2828,71 лв., възникнали при работата, като е посочено, че са наложителни.
Същински наплив от оферти е имало за ремонта на покрива на основната и помощните сгради на школото. Регистрирани са 9 фирми, дали заявка за участие. Комисията обаче е извадила голямата брадва и на 13 ноември 2020 г. от надпреварата са отстранени ДЗЗД АХ, „Интерхолд“, „Мик Билд Русе“, „Тимбилд“ и „Клима инженеринг консулт“. Със 100 точки на първо място е „Кл Билд“ на Благой Методиев, втори с 92,56 са Консорциум Техноком ДЗЗД, на трето и четвърто са класирани „Ник Строй 06“ и „Ремонт П Строй“.
Нещата обаче се обръщат, след като от „Кл Билд“ внасят писмен отговор, че се отказват. Така щафетата поемат вторите „Консорциум Техноком“ ДЗЗД.
Поръчката е за основен ремонт на покриви на основна и помощни сгради. От описанието стана ясно, че ще има частична подмяна на ребра и пълно покриване на сградите. Ще се редят нови керемиди, хидроизолация, улуци. Новият покрив ще трябва да може да издържа по 150 кг сняг на кв. м.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here