Кметът на община Дупница Методи Чимев ще удари утре първа копка на Център за временно настаняване, съобщиха от пресцентъра на общината. Зданието ще бъде на ул. „Втора“ в района на социалните жилища. Проектът е на стойност 422 746 лв. с ДДС и се финансира от ОП „Региони в растеж“.
Строителството е поверено на софийското дружество „Сити Строй 63“. Оферти бяха подали и софийската „Ирел Строй Енд Проджект“ ЕООД и дупнишката „Меридиан“. От „Сити Строй“ са сключили договор за проектиране и авторски надзор да 10 010 лв. с „М- Синтенз“.
Както сме писали, ще се строи на терен с площ 2744 кв. м до Центъра за настаняване от семеен тип в т.нар. социален квартал. Центърът ще е с капацитет 10 места, изискването е сградата да има двор, помещенията трябва да осигуряват домашна атмосфера. Ще има единични, двойни и тройни стаи със самостоятелни бани, пригодени за хора с двигателни увреждания. Проектът включва също общи части, стаите трябва да осигуряват възможност за лесно наблюдение от страна на персонала.
12 оферти бяха постъпили в общината за поръчката за доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане на новия център. Оборудването ще достави „Ел Би Експерт“ ЕООД, регистрирано в софийското село Бистрица с управител Севда Милушева. Те са подали оферта в размер на 10 980 лв. без ДДС. Тук конкуренцията е била жестока, в надпреварата за участвали общо 7 фирми.
Обзавеждането ще достави фирма благоевградската „Перун – ККБ“ ЕООД на Кирил Кирилов, които са предложили 10 800 лв. без ДДС. Тяхна конкуренция са били още 4 фирми. Доставката включва мебелировка и офис оборудване, а също и електродомакинско оборудване.
Припомняме, че през 2018 г. в града отвори кризисен център, където през зимата можеше да се настанят хора, останали без дом. Кризисният център предоставя на бездомните хора нощувка, храна, перална, отопление, дрехи… Центърът се намира на ул.“ Велико Търново“, само на метри от Бърза помощ и бившата „Военна болница“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here