Днес започва първият детски футболен турнир „Петрич къп“ 2021.
Записани за участие в турнира са отбори от Петрич, Сандански, Благоевград и София. Това са отбори – деца, набор 2009г. и 2010 г. на ОФК „Беласица“ – Петрич, ФК „Мечетата“ – Петрич, ФК „Спорт Вилаж“ – Сандански, ФК „Пирин“ – Благоевград и ФК „Възраждане“ – София. Те ще излязат в срещите от турнирната надпревара на спортния терен с изкуствена настилка на ПГ „Пейо Яворов“ и на стадиона в село Самуилово.
Тази година пандемията и ограничителните мерки за пътувания са попречили за включване в първия детски футболен турнир „Петрич къп“ 2021 на отбори от съседните Гърция и Северна Македония, каквато беше и предварителната идея на Община Петрич.
Класираните на първите три места отбори ще получат купи и медали, на останалите – плакети за участие. Ще бъдат присъдени и индивидуални отличия – „Най-добър вратар“, „Най-добър защитник“, „Най-добър полузащитник“, „Най-полезен играч“ и отличие „Голмайстор на турнира“.
Организатор на турнира е Община Петрич, а перспективата – да се разраства през годините напред и да бъде със статут на международно спортно събитие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here