Кръшни хора се извиха в центъра на самоковското село Говедарци навръх националния празник на България. Богата музикална програма зарадва жителите на селото и туристите, решили да отдъхнат сред чистия въздух на Рила. Местните споделиха, че от години в рилското селце не е имало по- пищен празник.


Концертът беше организирана от НЧ ”Христо Ботев-1928” с председател Мария Арангелова и секретар Спаска Костова, съвместно с кметство Говедарци. Празникът започва с тържествено издигане на трибагреника. Стотици се веселиха на площада.

Участие в програмата взеха женската певческа група и мъжката група с ръководител Иван Машов, също и гайдарят Кирил Николов. Дуетът „Рилско цвете“ в състав Анна Вучова и Валентин Андреев напълниха душите на местните. Децата от танцов състав „ Рилски извор” показаха завидни умения, ученици от местното школо изнесоха рецитали.


„Съвместно, ръка за ръка, кметството, читалището и местното училище организирахме този празник. Радваме се, че успяхме да изненадаме хората и да ги накараме да се усмихнат.”,сподели председателката Мария Арангелова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here