Тържествено честване по случай 143-та година от освобождението на България се състоя в центъра на село Безден, община Костинброд.
 
Точно в 10:00 часа пред събралите се жители и гости в центъра на селото Цветан Борисов– кмет на село Безден даде началото на празничната програма, като поздрави всички присъстващи!

След това думата беше дадена на кмета на община Костинброд – Трайко Младенов.
Той поздрави всички присъстващи по случай Националния празник. В своята реч кметът припомни, че днес трябва да взимаме пример от нашите предци, които заедно са се борили за свободата на България. И именно на този паметник, който се изгради преди 8 години, да се отдава почит на загиналите за свобода.
След приветствените слова официалните гости поднесоха венци и цветя на паметника на загиналите за свободата на България в село Безден.
Деца от НЧ „Иван Вазов“, село Безден бяха подготвили програма, по случай 3 март. Стихове за Васил Левски, за 3 март и националноосвободителни песни изпълниха децата от селото.
 
Сред присъстващите уважили празника бяха д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет- Костинброд, Александър Ненов- зам. – кмет на община Костинброд, Димитър Григоров, Анелия Велева, Кристина Александрова – общински съветници в община Костинброд.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here