Отляво надясно: Спас Ильов, Иван Божков, Боян Соколов, Шери Златарска и Николай Златарски Даниела Стойчева

Кандидатът за народен представител Николай Златарски поднесе венец пред Паметника на свободата в Дупница по повод 3 март – денят на Освобождението на България. Златарски е под №3 в листата на новата партия на шоумена „Има такъв народ“.

На тържествената церемония той беше придружен от съпругата му Шери Златарска и хората от предизборният му щаб Спас Ильов, Иван Божков, Боян Соколов, Даниела Стойчева.

В словото си пред Паметника на свободата Николай Златарски припомни за революционерите от Дупница и страната, без които днес трудно щяхме да честваме деня на Освобождението и припомни защо иенно 3 март е свещен ден за българите: „Трети март е символът на обединената енергия на всички родолюбци, жертвали себе си в името на “чиста и свята Република”! Ден, в който си спомняме славното освободително движение, сложило началото на една всенародна борба за свобода! Свещен ден е днес, защото коленичим пред подвига на хиляди славни герои, направили възможен българския национален идеал, онзи първи миг, в който светлината за първи път пробива петвековния гнет.“ – каза Златарски.