Даниел Аттарян
Бих искал да ви поздравя с най-големия Националния празник на България – 3 март!
На този ден България се завръща на картатата на Европа като свободна държава със свой собствен облик. Това е датата, която има най-голяма тежест в нашата история и към нея трябва да се отнасяме с изключителна почит!
Нашите предци са платили с кръвта си високата цена на Освобождението, наред с руските, румънските, финландските, украинските и другите чуждестранни войски! 3 март е еманация на един дълго жадуван национален идеал за единение на поколения българи!
Длъжни сме да тачим своята история и да не забравяме този ден, който пренася духа на патриотизма през вековете. Делото на нашите революционери и опълченци развенчава мита, че свободата ни е поднесена на тепсия.
Пред нас днес стои задачата да осъзнаем, че свободата е не само привилегия, но и отговорност. Тя е и качество, морал и еталон за поведение, които трябва да претворим в дела в името на идните поколения! Свободата е висока летва, която поставя изисквания към чувството ни за дълг и задължава всички нас да я съхраняваме жизнена и непокътната.
Нашите предци са положили здравите устои на българската държава, а ние трябва да ги укрепим и да надградим постигнатото от тях!
Ехото на днешния ден кънти като камбанен звън през вековете, носейки спомена за бойната ни слава, за българските войници и революционери, които са проявявали висша степен на преданост и себеотрицание в името на националната кауза! Днес ние засвидетелстваме синовна почит и уважение в името на силна и просперираща България!
Днес си пожелаваме здраве, мир и сигурно бъдеще за нас и нашите деца! Вечна слава и дълбок поклон към всички безсмъртни герои, осеяли с кости родната земя! Тяхната пролята кръв е заветът към нас – да претворим поне частица от тяхното дело, за да е мирна и свободна Родината ни, за да сме щастливи и да имаме бъдеще ние и нашите деца!
Даниел Аттарян
Собственик на строителна фирма „Строикомерс“ ЕООД

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here