Николай Кокалов

„Какво се случва с БСП Самоков? Изглежда, че структурата яко спука гуми.“ Това коментират в града, след като червената листа за кандидат- депутати беше регистрирана, а единственият самоковец е едва на 6- а позиция. Под №6 е бившият шеф на местната полиция Николай Кокалов и с това се изчерпва самоковското присъствие в списъка с мераклиите за депутатски кресла от БСП. В Самоков коментират, че Кокалов имал здравословен проблем, поради което той е толкова назад. Самоковци даваха надежди за д-р Ивалина Трендафилова, която е шеф на спешна помощ и съветник от БСП. Тя обаче си направи отвод, макар да беше събрала най- много номинации.

Д-р Трендафилова

Както съобщихме, сбъднаха се прогнозите, че настоящият депутат на БСП от Самоков Радослав Стойчев няма да участва във вота през пролетта, тъй като разочарова с изявите си в парламента.

Кметът Владимир Георгиев с депутата Радослав Стойчев и самоковски спонсор.

Отводи направиха и общинският лидер на БСП Михаил Михайлов и кметът Владимир Георгиев, за който се коментираше, че ще участва, за да набере гласове, а после ще се откаже, за да се върне в кметското кресло.

В момента лидер на БСП Самоков е Михаил Михайлов, който пое юздите, след като Силвия Стойчева получи пост в ЦИК. В последно време се появаха разочаровани социалисти, които напуснаха партията. Най- ярък пример за това е бившият съветник Николай Николов. В предишния местен парламент той се противопостави на някои докладни на кмета Георгиев и резултатът беше, че на изборите през 2019 г. отлетя чак на 12 място в листата и не влезе в ОбС. В момента той споделя, че изцяло е загърбил партийния живот и не се вълнува от него.
Ето как е подредена листата на червените:
1. Иван Ивайлов Ченчев – София
2. Игнат Гюров Гюров – Костинброд
3. Иван Василев Иванов – София (Гражданска квота)
4. Александър Венциславов Манолов – Своге
5. Стоянка Иванова Балова – Златица
6. Николай Тодоров Кокалов – Самоков
7. Борис Иванов Калоянов – София (Гражданска квота)
8. Емил Христов Даскалов – Костенец
9. Паолина Николаева Цанова – Етрополе
10. Александър Василев Петров – Сливница
11. Мартин Атанасов Тошков – Елин Пелин
12. Ангел Стоянов Бончев – София (Коалиционен партньор – ПОДЕМ)
13. Йордан Христов Коленцов – Пирдоп
14. Илка Симеонова Христова – Своге
15. Милко Страхилов Петков – Божурище
16. Мартин Димитров Пандезов – Ихтиман

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here