Уважаеми съграждани,

Честит национален празник!

Трети март е светла дата за всички българи. За нас това е свят ден, в който преди 141 години България извоюва своята дълго жадувана свобода, изстрадана и чакана столетия.

Пътят към свободата преминава през кървави въстания, през сълзите на хиляди майки, през много саможертви. Днес прекланяме глави пред подвига на героите, дали живота си за отечеството. Благодарение на тях децата ни се раждат в свободна страна.

Трети март е и символ на възкресението на народа ни, който успя да съхрани своята идентичност, самобитност и култура. След тази дата България отново е начертана на световните карти, за да се влее по-късно в голямото европейско семейство като негов достоен член.Сега думите идеали за свобода, равенство и братство носят друго съдържание. Но ние знаем от кого сме ги наследили. Помним безкористната саможертва на апостолите на свободата и продължаваме да носим в сърцата си несломимия български дух, защото сме техни достойни потомци.

Нека отдадем почит на знайните и незнайни родолюбци, които проправиха пътя към днешния ден. Пред тях сме длъжни да поемем и отговорността с постоянство и самочувствие да съхраняваме и защитаваме европейската си принадлежност. Но преди всичко да продължим да бъдем достойни граждани на свободна България.
Поклон пред величието на героите, загинали за свободата на България!

Георги Тренчев, председател на Общински съвет – Петрич

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here