От вчера са възстановени т.нар. „зелени коридори“ в МБАЛ – Самоков, с цел поставяне на ваксина и на хора, които не попадат в целевите групи на фази I – IV, съобщиха от лечебното заведение.
С решение на Министерски съвет се направи изменение на Националния ваксинационен план, като се допусна, по изключение и при налични достатъчно количества ваксини срещу COVID-19, в събота и неделя, както и в следобедните часове на работните дни, да се имунизират и лица, които не попадат в целевите групи на фаза I – V.
С оглед недопускане на струпване на много хора и да се спести чакането, всички граждани, които желаят да се ваксинират с препарата на AstraZeneca да се записват предварително на посочените телефони -0897981271. Същите ще бъдат уведомени за деня и часа на имунизация.
Междувременно е в ход е ваксинирането на членовете на секционните избирателни комисии на територията на община Самоков. Първа доза от ваксината на Pfizer-BioNTech на старта на кампанията в петък получиха всички заявили желание членове на секционни избирателни комисии.
Така се дава възможност на членовете на избирателните секции, които искат да бъдат ваксинирани, да получат двете дози преди изборния ден, така че да може да бъде гарантиран един безопасен изборен процес.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here