276 500 лв. наем за 10 години са платили от „Табак Маркет“ на община Самоков за 8 терена, където да разположат бутите „Лафка“. Договорът е сключен през 2014 г. и той е със срок до 17 февруари 2024 г. Това съобщи пред Общинския съвет кметът Владимир Георгиев. Въпросът повдигна съветникът д-р Димитър Панев. Той попита какви са плановете на общината за управление на имотите, наети от „Лафка“ след преустановената им дейност и дали се плаща наем за тях.

Владимир Георгиев

В отговор кметът заяви, че с решение на Общински съвет от 2013 г. е проведена конкурсна процедура и е сключен договор през 2014г. с „Табак Маркет“ АД за предоставяне под наем на 8 терена общинска собственост за поставяне на преместваеми обекти за срок от 10 години, т.е. до 17.02.2024г. Наемната цена за целия срок на договора е 276 500лв. с ДДС, която е изплатена еднократно при сключване на договора за наем. През 2015 г. са сключени договори за поставяне на преместваеми обекти с други две процедури и са поставени три будки за 3 456 лв. Наемите са изплатени до 31.10. 2021г. „Изпратено е запитване до фирмата за бъдещото стопанисване на обектите и при отговор съветниците ще бъдат информирани.“, каза още кметът Вл. Георгиев.
Както е известно, вече повече от година всички „Лафки“, разположени из цялата страна, хлопнаха кепенци, след като Комисията по хазарта удари лотарийните игри на Васил Божков, обявявайки ги за незаконни. В „Лафките“ се продаваха вестници, пакетирани храни, кафе… След забраната за продажба на лотарийните талони обаче дейността секна. „Лафка“ стъпи преди няколко години супер мощно в цялата страна, буквално удушавайки дребните търговци на вестници, по градовете не останаха други репове. В момента преместваемите обекти на веригата пустеят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here