СН: БФБиатлон

Валентина Димитрова записа най-силния български резултат в спринта на 6км. при девойките старша възраст, който бе част от тазгодишното Световно първенство за юноши и младежи.

Биатлонистката от Сапарева баня сбърка два пъти на стрелбището, но с добро ски бягане завърши на 11-та позиция в крайното класиране. Това са добри предпоставки за преследването, което ще се проведе в сряда.

Лора Христова и Стефани Йолова също завъртяха по две наказателни обиколки и заеха 19-та и 44-та позиция. Извън преследването остава Лора Радковска с три грешки в стрелбата и 70-то място.

Словенката Лена Репинч сбърка само веднъж и спечели Световната титла при девойките ст. възраст. Среброто е за Линда Цингерле от Италия, също с един пропуск, а безпогрешната стрелба на германката Селина Гротиан й донесе бронзовия медал.

Константин Василев регистрира най-добрия български резултат в спринта на 7.5км. при юношите, след като сбърка два пъти и завърши на 17-та позиция.

Васил Зашев завъртя пет наказателни обиколки и финишира 46-ти, а Деян Разложки е 52-ри с четири пропуска. Преследването в среда ще пропусне Красимир Атанасов, който повали 6 от 10 мишени и зае 76-то място.

Световен шампион в дисциплината е руснакът Денис Иродов с безпогрешна стрелба. Също без грешка сребърното отличие спечели италианецът Фабио Пилер Котрер, а бронзът е за Ян Гунка от Полша с една сбъркана мишена.

Инфо: БФБиатлон

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here