Председателят на ОбС – Земен Стефан Маринов е на седмо място в листата на ГЕРБ-СДС за Перник, истинските демократи хубава трябва да разровят листата на коалицията за да стигнат до него, който е на предпоследно място, съвсем незаслужено, но преференциите могат лесно да изпуснат парата от егото на ГЕРБ.
От 1990 г. до момента той активно участва в политиката на страната и е член на СДС през цялото време. Занимава се със синдикална дейност. Повече от 25 години е в управлението на структурата на СРС „Подкрепа“ Перник. Шест мандата и избиран за общински съветник в Земен, три от тях е председател на Общинския съвет.
Двама министри, свързани с Перник, повеждат листата за народни представители на коалиция ГЕРБ – СДС в Перник.
ГЕРБ разчита на победа, при която министрите да се върнат по креслата си, заедно с областният управител Емил Костадинов, а техните места да бъдат заети от следващите в листата. „Това е и подмяна на вота, особено префенцалният, те не заслужават и една преференция. Единстевният истински боец за парламента е кандидата на СДС, доказан демократ и честен човек.“ – коментираха седесари.
За да се задържат на върха правителството хвърля с лопати пари в Перник, заради водната криза, но и до момента спасителният водопровод е нейзползваем.
Коалиция ГЕРБ – СДС регистрира в РИК – Перник листата си с народни представители за предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 г. Документите бяха внесени от областния координатор на политическата сила в Перник инж. Емил Костадинов. Той беше придружен от водача на листата Кирил Ананиев – министър на финансите и втория в листата Десислава Ахладова – министър на правосъдието. Заедно с тях беше и общинският лидер Денислав Захариев. Всички отправиха пожелания за здраве и късмет по случай празника Баба Марта.
„За мен е чест да поведа листата на ГЕРБ в Пернишка област. Убеден съм в успеха на самите избори. Не заради самата победа, а защото в листата са включени хора, доказали се като професионалисти, можещи, знаещи , разпознаващи се. Това са хората, с които ще надградим и модернизираме област Перник. Знаем всички проблеми на общините в региона , знаем и инструментариума, с който да ги решим както по отношение на националното, така и на европейското финансиране. Имаме конкретен план за действие и сме готови да го приложим, ако хората ни гласуват доверие. Ние нямаме да се противопоставяме на нито една власт и на нито една партия . Ще търсим консенсус в постигането на целите, които сме си поставили, и хората да живеят по-добре“, заяви министър Ананиев веднага след като беше направена регистрацията в РИК.
Благодаря за гласуваното доверие на премиера Бойко Борисов и на г-н Ананиев за това, че мога да участвам в качеството си на експерт“, каза Министър Ахладова, . Тя сподели, че е от Перник и 18 години е била в правораздавателната система на града.
„Зная проблемите на Перник и от какво се нуждае. Важно е кампанията да бъде позитивна. Трябва да сме отворени към проблемите на хората и да чуваме това , което ни казват“, посочи Ахладова
1️⃣Водачът на листата Кирил Ананиев има богата професионална биография.
2️⃣Десислава Ахладова, заема второто място. Тя е избрана за министър на правосъдието на 3 септември 2020 г. от 44-ото Народно събрание. Преди това от 2017 г. до 2020 г. е заместник-министър на правосъдието. От 22.05.2017 г. е административен ръководител на Административен съд –Перник, избрана с решение на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет на 18.10.2016 г. От 2014 г. до 22.05.2017г. е председател на Районен съд-Перник. От 2004 г. до 2014 г. е заместник-административен ръководител на Районен съд-Перник. В периода 2000 г. – 2004г. е районен съдия в Районен съд-Перник, година преди това е младши съдия в Окръжен съд-Перник.
3️⃣Третият в листата е Светослав Кирилов, който три мандата е избиран за общински съветник, а два от тях е председател на ОбС – Радомир. Завършил е Националната спортна академия. Бил е треньор, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на футболен клуб „Струмска слава“. Бивш състезател на ФК „Миньор“ Перник и бивш треньор във ФК „Металург“ Перник. Работил е в Министерството на младежта и спорта като старши експерт в отдел „Елитен спорт“. Той е най- верният приятел на кмета нарадомир Пламен Алексиев и се очаква да стане депутат с неговото силно рамо.
4️⃣Областният координатор на ГЕРБ – Перник инж. Емил Костадинов, който е и областен управител на Перник е четвъртият в листата. Той заема мястото на областен управител, след като беше избран от правителството на 4 декември 2019 г. Преди това на местните избори през 2015 г. е избран за кмет на кметство „Изток“ и управлява населеното място до 2019 г. От ноември 2010 до 2015 г. работи в Областно пътно управление – Перник, като главен експерт. Магистър е по специалностите „Автоматизирано проектиране в машиностроенето“ и „Икономика на транспортна фирма – транспортен мениджмънт“ във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. През 2019 г. завършва магистърска степен „Стратегическо ръководство на сигурността и отбраната“ във Военна академия „Георги С. Раковски“. В Институт за политика завършва обучение „ Политически лидери“ и международно обучение „Млади балкански лидери“.
5️⃣Най-младият в листата Александър Александров се нарежда на петото място. Той е областен координатор на МГЕРБ-Перник и общински съветник в ОбС-Перник.
6️⃣На шесто място е д-р Александър Александров, народен представител в 44-то Народно събрание.
7️⃣Председателят на ОбС – Земен Стефан Маринов е на седмо място. От 1990 г. до момента той активно участва в политиката на страната и е член на СДС през цялото време. Занимава се със синдикална дейност. Повече от 25 години е в управлението на структурата на СРС „Подкрепа“ Перник. Шест мандата и избиран за общински съветник в Земен, три от тях е председател на Общинския съвет.
8️⃣Осмото място заема Христина Георгиева, която е от гражданската квота на ГЕРБ – Перник. Тя работи като педагогически съветник в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ в Перник. Завършила е бакалавърска степен в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. По-късно се дипломира с магистърска степен „Политически мениджмънт“ в СУ „Св. Климент Охридски“, придобива и следдипломна квалификация „Педагогическа психология“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here