Общо 82 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област за изминалите три дни – от 26-ти до 28-ми февруари.
Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 68, в Дупница са 7, по 3 положителни проби има в Рила и в Бобов дол, само един е положителният случай в Сапарева баня, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 6 лица. Двама от пациентите са на интензивно лечение и в тежко състояние, останалите са в средно тежко и на кислородна терапия.

Към днешна дата 20 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Един е интубиран и в критично състояние, други трима са в тежко, а осем са на кислород и в средно тежко.

Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 81 души. Четирима пациенти са интубирани и в реанимация, други 10 са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалите три дни има починали десет души: жена на 83 г. от община Кочериново, мъж на 72 г. от община Бобов дол, останалите лица са от община Кюстендил – шестима мъже на 83 г., 71 г., 74 г., 82 г., 69 г. и 54 г., и две жени на по 74 г. и 78 г. Почти всички лица са имали придружаващи заболявания.
Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here