Инж. Георги Георгиев обяви, че са сигурни за балотажа.

Драгомира Йорданова

Малките партии в районите с малък брой мандати, така наречените четиримандатни райони, които в България са девет, това Кюстендил, Монтана, Видин, Ямбол, Ловеч и и др., в тях само големите партии печелят.

Нямат шанс да влязат в парламента депутати от по- нови или по- малки партии от тези региони, ако българите не излязат на 4 април да гласуват. Кюстендил е малък регион, ако малките партии не получат 30 процента от гласовете, тогава ГЕРБ и БСП ще си разделят мандатите, така малките партии няма да участват, дори и тези,  които имат възможност. Общо около 63 000 са гласоподавателите, 23 000 за ГЕРБ и БСП- 20 000, 10 000 е остатък, който остава за малките партии, към тях се прехвърлят гласове и от други области. Ако този остатък от 10 000 избиратели нарастне, шанс има малката партия, която е събрала вероятно 7 000 бюлетини, ще го изчисля точно и ще направя изявление.

Това заяви инж. Георги Георгиев, който е шеф на щаба на ПП Воля и бивш общински съветник, председател на Икономическата комисия към Общинския съвет в Дупница и добави:

Друг е въпросът, където са повече мандатите 9, 10, 11 и т. н., там големите партии са склонни да дадат мандати и на малките партии, но те до този момент не са направили нищо и няма как да го направят, защото такъв е закона, че малки партии да вкарат депутати от кюстендилски, от монтански раион. Обикновено депутати стават, тези които са с дългите листи. Това е много неприятно, но трябва да се промени, а може да се промени само, ако на 4 април България излезе да гласува и забележете за малките партии, тези които ще се борят за един или два мандата от полагащите се за кюстендилски многомандатен регион – 4 мандата. Такава  е системата в България.

Още интересни идей може да чуете във видето:

https://www.facebook.com/198655540975937/videos/180609886886800

Имийл: 4vlastbg@4vlastbg.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here