Никой не смее да мине през двора на църквата по тъмно, макар полицията да е от другата страна на улицата.

8 камери, дебнещи какво се случва в двора на централния храм „Св. Георги“ в Дупница, не са в състояние да спрат сборищата на вилнеещите на място просяци, жрици и пияници. Фрапиращото е, че дворът на храма се намира срещу полицията в Дупница, но ред от десетилетия няма. На сесията на Общинския съвет днес Вергил Кацов припомни повдигна въпроса, като припомни, че миналата година на място беше нападнат и полицай.

По светло хората присядат на пейките, ако те не са заети от обичайните си посетители.

Припомняме, че 39- годишният Илиян Ст. счупи дланта на инспектор от група „Охрана и обществен ред“ посред бял ден. През октомври нападателят беше осъден на 2 години и 4 месеца във връзка с инцидента, станал следобеда на 1 октомври 2020 г., присъдата му е 2 години и 4 месеца.

Кметът Методи Чимев и председателят на общинският съвет Костадин Костадинов.

Кметът Методи Чимев припомни, че дворът е собственост на Черковното настоятелство.
„На място има монтирани 8 външни камери и 6 вътрешни за наблюдение на това какво се случва в църквата. Това явно обаче не е достатъчно.


Само тази седмица екипи от „Общинска собственост“ ходиха три пъти. Идеята беше отец Георги да дойде на сесията и да каже какво може да се направи, не го виждам. Общината няма сключен договор за охранителна дейност, нямаме жива охрана освен в парк „Рила“, Градска градина и гробищен парк. За черквата ще са ни нужни 2-ма или 3- ма човека. Тук е въпросът дали е коректно да поемем издръжката за охрана или да го изискаме от черковното настоятелство?“, коментира кметът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here