Управителят на ВиК "Паничище" Петър Василев, до него е съветникът Базиргянов.

23 000 лв. е печалбата на ВиК „Паничище“, а водното дружество в Сапарева баня отчита 548 000 лв. приходи и 82% събираемост.


Това заяви за „4Власт“ управителят на водното дружество инж. Петър Василев. Днес Общински съвет Сапарева баня прие единодушно финансовия отчет на ВиК „Паничище“. Най- важната новина за сапаревобанци, е че няма да има скок в цената на водата за тази година, а същевременно дружеството е осъществило инвестиционната си програма в размер на 35 000 лв. Подменени са били общо 350 м водопровод в града и селата.


Припомняме, че водното дружество е единственото в областта, което реализира печалба. Затова в Сапарева баня са твърдо против вливането във водната асоциация.
„Отчетът ни беше приет с мнозинство, защото сме изпълнили инвестиционната си програма. Тя беше в размер за 35 000 лв. Те бяха вложени в нови съоръжения и водопроводи. Подменили сме около 350 м водопроводи, работихе по водохващането, ремонтира се водопровод в Овчарци. Направени са около 200 м нови водопроводи в новия квартал. Цената на водата в момента е 96 ст. и се справяме. Събираемостта ни е висока, около 82%, а приходите 548 000 лв. Печалбата ни е 23 000 лв.“, коментира инж. Василев.

Кметът Калин Гелев, Николай Мертакчийски, на заден план е Любомир Кръстев. 

Около 20% от старият водопровод в общината трябва да се подмени. Тъй като курортът се разраства с бързи темпове, трябва да се строи и нова инфраструтура. Цял нов квартал изниква в района на стария стопански двор. Василев обаче смята, че водното дружество ще може да се справи със собствени сили, без да е в асоциацията.
„Може да разчитаме на собствени средства, на различни програми, а също и на заеми. За тази година няма да има скок в цената на водата.
В момента изготвяме бизнес план до 2022 г. Предполагам, че дори и да има повишаване, няма да има драстични скокове, какъвто имаше преди време, но тогава цената беше 55 ст, което беше много малко и не стигаше за нищо. Ако има повишение, ще е с 2-3 ст нагоре.“, обясни управителят на местното ВиК.
Проблемът на Сапарева баня е, че няма пречиствателна станция, но за момента няма пари за такава. За таза година приоритет са подмяната на водопровода по ул. „Никола Вапцаров“ и в Сапарево на ул. „Бузлуджа“, също и монтирането на водомери за отчитане на постъпващата вода. В дружеството работят 15 души.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here