1. С двама съветника в състава, но без група остана БСП в местния парламент в Бобов дол. Председателят на ОбС Елеонора Христова вдигна ръце и отказа повече да се опитва да крепи дуета, който формираха с Валери Радлев в Общинския съвет, тъй като съпартиецът й се оказа солов певец. Затова на днешната сесия Христова, която е лидер на БСП в Бобов дол, се разграничи от партийния си другар.
Валери Радлев

„Няма как двамата да сме група, гласуваме спрямо решенията на Партийния съвет, но Валери Радлев не се съобразява с това. Той се дели от групата. Имаме коалиционно споразумение с ПП „Зелените“, работим заедно с кмета Елза Величкова, Радлев обаче много често не зачита това. Той се дели от групата. И двамата докладваме за дейността на Партийния съвет на БСП. Няма как да работим заедно. Оставаме си като съветници от БСП, но не сме група, той не признава никой и нищо..“, коментира председателят на ОбС Елеонора Христова.
Това на практика няма да доведе до сътресения в ОбС и разместване на силите. И в момента мнозинството, съставено от БСП и „Зелените“, не разчитаха особено на подкрепата на Радлев. Доста често контра в тандема е и съветникът от ПП „Зелените“ Илиян Илиев. На днешната сесия Валери Радлев беше сменен от председателското място на постоянната комисия по Икономическа дейност и европейска политика. Мотивът беше, че се получават грешки при оформянето на решенията. Валери Радлев днес не подкрепи гласуването на бюджета и предложението за вдигане заплатите на кмета на общината и на кметовете на селата Мламолово и Големо село. Той беше против сформираната финансова рамка на общината за 2021 г., тъй като отпаднаха направените от него предложения за отпускане на 30 000 лв. за ремонт на водопровода в село Козница, както и включването на средства за изграждането на паметник на освободителните войски в селото.

Зам.- кметът по финансите Йорданка Гацева

„Обясних, че тези предложения трябваше да се направят, докато течеше обсъждането на бюджета. Сега не може да ги вкараме и да гласуваме, защото областният управител ще ни върне решението. Миналата година стана така и заради това се забавихме с изпълнението на капиталовите разходи. Закъсняхме и сега прехвърлихме несвършеното за тази година. Действително имаше проблем с водоподаването към Козница, но на място бяха почистени каптажите и в момента има вода. Не казвам, че не е нужно да се подмени водопроводът, но за момента има по- спешни ремонти, а финансите на общината са ограничени. Колкото до паметника, на място има изградена паметна плоча. Би било хубаво да имаме паметник, но за изграждането може да се търси и друг вариант на финансиране, например инициативен комитет, а не да се отпускат общински средства.“, коментира Христова.


Стана ясно и че няма да има разместване в състава на ОбС, след като Мая Спасова от ГЕРБ спечели конкурса за директор на Инспекцията по труда. Оказа се, че тя не е в конфликт на интереси, заемайки висша държавна длъжност докато е съветник.

Логично, след като оглави структурата на Цветан Цветанов в Бобов дол и поведе лисатта за парламентарните избори в Кюстендилско, Милослав Методиев е напуснал ПП „Зелените“, но продължава да подкрепя мнозинството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here