Магазинът ще е съсед на бившия председател на ОбС.

„Билла“ вкара в РИОСВ проекта си за изграждане на магазин в Банско, който отлежава от няколко години. Припомняме, че новият хипермаркет изправи на нокти местните търговци, които се страхуват, че веригата ще ги фалира. В началото на месеца обсъждането на Общия устройствен план на терена, където ще се строи, предизвика яростен спор в Общинския съвет. В крайна сметка беше разрешено строителството на земята с площ 5000 кв. м, харесана от веригата.


Инвеститорът пише, че иска да вдига магазин, трафопост и паркинг с 80 паркоместа на терен край ул. „Цар Симеон“ в курорта. Сградата ще е едноетажна, ще има битови помещения за персонала, помещение за почивка, търговска зала с площ 750 кв.м, касова зона, складова зона. Конструкцията ще е скелетна, сглобаема от монолитни фундаменти. Издадената виза за проектиране е от 28 септември 2019 г.,
На сесия в началото на месеца съветникът от „Воля“ Спас Валеюв скочи, че промяната в ОПУ е станала в предишния мандат, като съветниците били подведени, че се поправя техническа грешка. Бившият кмет Георги Икономов, който сега е съветник, опонира, че винаги е било ясно, че става въпрос за търговска верига. По думите му първоначално инвестиционно намерение е било „Лидъл”, които се отказали.
Както съобщихме преди време, ако хипермаркетът бъде построен, ще е съсед на бившия председател на Общинския съвет Владимир Колчагов. Точно срещу избрания терен се намират две къщи и магазин за хранителни стоки на семейството на Колчагов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here