Бизнесменът от Бистрица Спас Михайлов пусна в ход планове си да строи вилно селище в селото, където скоро ще се копае и за минерална вода. Проектът за селището е още на първоначална фаза, в момента минават процедурите по оценка в РИОСВ. Експертите проверяват дали ще се наложи екологична оценка по исканата промяна в предназначението на набелязаните за целта земеделски имоти. Земята трябва да се отреди за курортна дейност, за да се сбъднат идеите. Едва след това ще може да се направи ПУП- ът.
Два са имотите, на които Михайлов и партньорът му в начинанието И. Павлов искат да строят. Единият се намира в местността Садичица и е с площ 3629 кв. м. Другият е в местността местността Фандаклъка с площ 2360 кв.м. Искането е на място да се вдигнат сгради, високи до 10 м., като поне 50% от имота остане зелена площ. Описанието на намеренията е „курортен обект за настаняване и подслон- вилно селище и къмпинг зона.“


Михайлов и съпругата му Гичка от години въртят къща за гости в Бистрица и фирма за алуминиева дограма. Семейството купи през последните 5-6 години апетитни земеделски земи в селцето, разположено в подножието на Рила. Още преди години Михайлов сподели, че има планове да строи вилно селище на терен, намиращ се в подножието на балкана, където да развива екотуризъм. Преди години в Дупница се завихри скандал около закупената от Михайлов селската нива в Бистрица. Жители на селото скочиха с твърдението, че златната земя е продадена прекалено евтино.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here